KÉPGALÉRIA!

Tavaszi virágforgatag a Füvészkertben

Tettünk egy sétát az idén 100 éves alapítási évfordulóját ünneplő Füvészkertben és megcsodáltuk a tavaszi pompában tündöklő növényeket. Mindenkinek ajánljuk, ki egy kis csendre, békére, madárcsicsergésre és csodás látványra vágyik. Május 1-jén megnyitotta kapuit a lepkekert is, mely Közép- és Dél-Amerika trópusi tájaira repíti a látogatókat.

2022-ben az alábbi tervezett programok várják majd a természet szerelmeseit:

2022. május 26-28. (csütörtöktől – szombatig): 100 éves a Füvészkert – centenáriumi program a Növények Napjához és a Biodiverzitás Védelmének Világnapjához kapcsolódva. Szakmai előadásokkal és családi programokkal.

2022. június 25-26. (szombat, vasárnap): IX. Levendula és Rózsa Napok: mediterrán hangulatot árasztó két napos családi rendezvény, a testnek-léleknek egyaránt kedves fűszer- és gyógynövényeké lesz a főszerep.

2022. július 30-31. (szombat, vasárnap): XV. Lótusz Napok: két napos fesztivál távol-keleti hangulattal, zenével és ízekkel fűszerezve az indiai lótusz virágzásának tiszteletére.

2022. szeptember 18. (vasárnap): Rovarfogó Növények Napja: érdekességek a rovarfogó növények világából, avagy ami már Darwint is foglalkoztatta.

2022. október 8. (szombat): A Füvészkert 100. születésnapja – centenáriumi meglepetés program.

2022. október 16. (vasárnap): IX. Tök Jó Nap: családi nap tökfaragással, tök jó játékokkal és fejtörőkkel, tökös ínyencségekkel.

Előző sztori

Ránk szakadhat az ég ma este, de nem lesz hideg

Következő sztori

Benyújtotta a 10. Alaptörvény-módosítást Varga Judit