Szerb pénzmosóval szemben emeltek vádat Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki közel 47 millió forint bűnös pénz tisztára mosásában vett részt.

A vádirat szerint a szerb állampolgárságú vádlott 2019 januárjában bankszámlát nyitott egy szegedi bankfiókban, azért, hogy arra mások által elkövetett bűncselekményből származó pénzeket fogadhasson.

A számlanyitást követően, ismeretlen személyek valótlan befektetés ígéretével megtévesztettek egy svájci férfit, aki 2019. március 19-én közel 150.000 eurót utalt el a vádlott által nyitott számlára. Az átszámítva mintegy 47 millió forintot a vádlott röviddel ezt követően két részletben, egy amerikai cég Csehországban vezetett bankszámlájára utalta tovább.

A ügyészség a nővel szemben pénzmosás bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában felelősségének büntetővégzéssel történő elbírálására, valamint vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Borítókép: illusztráció

Előző sztori

A Fidesz–KDNP is Szeged Napját ünnepli

Következő sztori

Karácsony Gergely alig várja már a közös munkát Lázár Jánossal