Súlyosbították a szegedi férfi büntetését, aki egy tinédzsert kényszerített prostitúcióra

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki egy nehéz körülmények között élő tizennégy éves lányt prostitúcióra vett rá, majd az ebből szerzett jövedelem nagyobb részét felélte – tájékoztatta a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

A fiatal férfi 2012 júniusában élettársi kapcsolatot alakított ki a nehéz családi hátterű 14 éves sértettel, akit ezt követően a közös életük jobbá tételének ígéretével prostitúciós tevékenység folytatására vett rá.

A kiskorú lány ebbe eleinte beleegyezett, később azonban már vonakodott, mert azzal szembesült, hogy a férfi az általa keresett pénzt nem a tervezett közös életükre fordítja, hanem a családjával éli fel.

A férfi emiatt bántalmazta is a sértettet, aki ezért egészen 2015 augusztusáig folytatta a prostitúciós tevékenységet.

Az ügyben első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék a férfit három és fél év börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú bíróság ítélete ellen az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosítás érdekében, melynek az ítélőtábla helyt adott.

(MTI)

Előző sztori

Közel 150 határsértőt tartóztattak fel éjszaka Csongrád megyében

Következő sztori

Járványügyi korlátozások nélkül megtarthatók a nyári táborok