Vélemény

Soros György lázálma és fogyóban a fegyverek

Soros György lázálma és fogyóban a fegyverek

2022. május 26., csütörtök
Soros György lázálma és fogyóban a fegyverek

A tőzsdespekuláns ismét hozta a formáját Davosban és igyekezett háborús hangulatot kelteni Moszkva ellen. A sötét nagyúr szerint most a civilizációnk védelme a tét. Mármint melyiké is? A konzervatív, a család szentségét, a hazát és kulturális értékeinket védő civilizációról van szó, vagy a degenerált, transzgenderséget, nemváltást, migrációt erőltető és a nemzetek eltörlését célzó civilizációról? Gondolom Gyuri bá az utóbbit részesíti előnybe. „Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire. A legjobb és talán egyedüli módja civilizációnk megőrzésének, ha minél előbb legyőzzük Putyint. Ez a lényeg.”

Gyuri bácsinak nyilván tetszene egy jó nagy háború, hiszen az a spekulánsoknak mindig nagy haszonnal jár. Beszállíthat a hadseregnek, a hadi iparnak, kölcsönöket intézhet a háborúhoz, ahogy azt a migráció alatt is erőltette. Ahogy a történelemben mindig, most sem a fronton harcoló katonák járnának jól. Viszont Zelenszkij, ukrán elnök, állandó követelései nagyon megterhelték az Unió hadseregeit. A héten adták ki Brüsszelben a figyelmeztetés, hogy fogynak a tagállamok stratégiai fegyver és lőszerkészletei. Ezek amúgy sem voltak jelentősek, hiszen az elmúlt évtizedek a liberális politikája alaposan leépítette a védelmi képességeket. A fegyver ugye pénzbe is kerül és a milliárdos költségeket a kormányoknak valahonnan el kell vonni. A dolog szépséghibája az, hogy előbb utóbb nem lesz honnan. Az átlagpolgároknak már amúgy is elegük van az egekbe szökő rezsiköltségekből, az üzemanyag árak folytonos növekedéséből és a tébolyult ötletekből, hogy ne mossuk a ruhát, hanem szellőztessük és hogy kb., ugyan ezt tegyük a saját testünkkel is. Az amerikaiaknak is tele a hócipőjük a Biden adminisztrációval, mivel ott is a négyszeresére emelkedett a benzin ára, miközben a kormány heti szinten milliárd dollárokat szór Ukrajnának. Hát igen, Trump „America first” politikája már a múlté...

Vlagyimir Putyin tudja, hogy az idő neki dolgozik, tehát el fogja húzni a hadműveleteket. Kivárja, amig az első ország bejelenti, hogy nem tudja tovább támogatni Ukrajna harcát. Nyilván az elsőt követni fogják további államok is, hiszen mindig az első lépés a legnehezebb, ám utána már gördülékenyebb minden. A pénz fogytával pedig Zelenszkij kénytelen lesz engedményeket tenni Moszkva fele. Biztos vagyok benne, hogy nyugati szövetségesei is ezt fogják sugallani. Henry Kissinger, az USA volt külügyminisztere már Davosban utalt rá, hogy Ukrajnának le kellene mondania területekről, mivel azzal véget lehetne vetni a háborúnak. Zelenszkij most még arcoskodik, hiszen jön az utánpótlás és szerdán még azt állította, hogy az év végéig visszafoglalják a Krím-félszigetet is. Ugyan azzal a lendülettel a magyar kormányba is rúgott egy jót, hogy nekünk fontosabb a pénz, mint az ukrán gyermekek élete, mivel nem támogatjuk a szankciókat. Kevéssé elegánsan siklott át azon a tényen, hogy Magyarország már hétszázezer menekültet befogadott. Persze mi mást is várjunk egy „demokráciától”, ahol betiltották az ellenzéki pártokat és Joe Biden egy telefonja elég volt a legfelsőbb ügyész leváltásához. Az is igen kínos, hogy egyre több szemtanú állítja, hogy a civileket ukrán neonácik lőtték és nem az orosz katonák. Nagy a hallgatás a háborús bűnök kivizsgálásáról, pedig az FBI, német titkosszolgálati szakértők és több más szerv is hetek óta Ukrajnában tartózkodik.

Georg Spöttle

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.