Politika

Rágalmazás miatt feljelentést tett a Datadat cégcsoport

Rágalmazás miatt feljelentést tett a Datadat cégcsoport

2022. május 9., hétfő
Rágalmazás miatt feljelentést tett a Datadat cégcsoport

Feljelentést tett az ellenzékhez köthető Datadat csoport, mert alaptalannak, ,,lejáratónak" vélik az adatlopási botránnyal kapcsolatos cikkeket.

A Bajnai Gordonhoz köthető cégcsoport érintett társasági és magánszemélyei közleményük szerint ismeretlen tettesek ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás alapos gyanúja miatt tettek feljelentést. Álíltásuk szerint 29 internetes hírportál és 2 országos tévécsatorna jelentetett meg róluk ,,a becsületük csorbítására alkalmas hamis tényállításokat".

A Datadat közleménye szerint nem igaz az az állítás, mely szerint millió számra küldtek ki kéretlen SMS üzeneteket választópolgároknak az ellenzéki kampány megbízásából. A cég szerint egy központialg szervezett, tudatos rágalmazási kampány gyanúja merül fel, melynek felelőseként az Index-et, a Mediaworks-öt és a közmédiát jelölik meg.

- Soha semmilyen formában nem volt a Datadatnak köze az ominózus SMS kampányhoz és ezt nyilván a szerzők is tudták - írják a közleményben.

Elmondásuk szerint ugyanis a céget sosem kérdezték meg ezekkel az állításokkal kapcsolatban. Hozzáteszik, hogy a megjelent cikkek száma és intenzitása kelthette azt a látszatot, ami szerint ,,illegális és etikátlan tevékenységet" folytatnak.

Szerintük a valóság az, hogy a cégcsoport ügyfeleinek döntő többsége külföldi: ,,árbevételének döntő részét nem magyar ügyfelektől szerzi, és az Egyesült Királyságtól Hollandián és Németországon át az Európai országok meghatározó részében rendelkezik önálló megbízásokkal." - írják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.