Pintér Sándor: az országban továbbra is rend van!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pintér Sándor változatlan célokkal vezetné a Belügyminisztériumot. A miniszter, akit újra jelöltek a tisztségre az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságában szerdán arról beszélt, kiemelt feladata lesz a rendvédelmi szervek hivatásos állomány illetményének rendezése, az ország gazdasági teljesítőképességének függvényében.

Miniszterjelölti meghallgatásán Pintér Sándor kiemelte, az országban továbbra is rend van, 2010 óta folyamatosan csökken a bűncselekmények száma,

a közterületen elkövetett bűncselekmények száma például 115 ezerről 46 ezerre csökkent.

Mint mondta, ez is azt mutatja, a büntetőpolitika helyes úton jár. Az állampolgárok biztonságérzete lényegesen jobb, mint 12 évvel ezelőtt, és célkitűzésünk, hogy a következő időszakban tovább javuljon – mondta, megjegyezve, hogy ebben nemcsak a rendéri munkának van szerepe, hanem az állampolgárok jogkövető magatartásának is.

A politikus jelezte: parlamenti államtitkára Rétvári Bence lesz, és nem tervez személyi változtatást a rendvédelmi szervek felső vezetésében.

(MTI)

Előző sztori

Tervezési kontárság csúcsa: forgalommal szemben vezet a Szűcs utcai kerékpársáv

Következő sztori

Továbbra sem válaszol a város vezetése a kellemetlen kérdésekre