Politika

Orbán Viktor: Csak egy legény van talpon e vidéken

Orbán Viktor: Csak egy legény van talpon e vidéken

2022. május 30., hétfő
Orbán Viktor: Csak egy legény van talpon e vidéken

Folyamatosan érkeznek a rövidesen kezdődő uniós állam- és kormányfők a csúcsra. Orbán Viktor a Hír TV Brüsszeli tulajdonosának válaszolt röviden a kérdésekre.

-Azt a megoldást akarja választani a miniszterelnökök tanácsa, hogy az embargó a tengeri szállításon érkező orosz olajra kiterjedjen, a csővezetéken érkezőre pedig nem, ez nekünk jó megoldás, ez azt jelenti nem dobják le az atombombát a magyar gazdaságra, tudunk működni tovább. A vezetéken érkező gázra vonatkozó szabályokat azt majd egy későbbi alkalommal fogjuk megvitatni -mondta a kormányfő. 

Orbán Viktor szerint, azért kell csatát vívni, ha a csővezetéken keresztül érkező orosz olajjal történik valami (...) akkor nekünk jogunk legyen tengeren beszerezni és máshogy eljuttatni Magyarországra

Ez a garancia, ami nekünk kell

- tette hozzá. 

Arra kérdésre, hogy lesz-e összefogás azok között az államok között az érdekérvényesítésben Orbán Viktor azt válaszolta:

egy, csak egy legény van talpon a vidéken.

A teljes interjút:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.