Gazdaság

Orbán Balázs: a családok védelme a legfontosabb

Orbán Balázs: a családok védelme a legfontosabb

2022. május 22., vasárnap
Orbán Balázs: a családok védelme a legfontosabb

A kormány számára a legfontosabb, hogy meg tudja állítani a családokra ható negatív gazdasági erőket, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli energiapolitika idézett elő - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében vállalta, hogy megvédi az elmúlt 12 évben elért eredményeket, köztük a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a teljes foglalkoztatást és a rezsicsökkentést.

Ehhez gazdaságilag nagyon aktív, felkészült és határozott állami cselekvésre van szükség - húzta alá, majd hozzátette,

azért kell megvédeni a rezsicsökkentést, hogy a jelenlegi helyzeten ne a multinacionális vállalatok, illetve a bankok keressenek.

A kormányfő politikai igazgatója kitért az orosz-ukrán háborúra is, amellyel összefüggésben elmondta, a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés, továbbá egyértelműnek nevezte, hogy a háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni.

Kiemelte, a jelenlegi helyzetben fontos, hogy politikai és nemzeti egységkormány alakuljon, ennek következménye Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.