Ezekben a szegedi konzervekben lesz olaj helyett sertészsír!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sertészsírra cserélte a napraforgóolajat a Szegedi Paprika Zrt. az általa gyártott konzervekben. Hiány van, mert akadozik az étolajimport Ukrajnából, ezért volt szükség a cserére – vette észre a RTL Klub Híradója.

A szegedi cég egyébként közleményben is tudatta mindezt, azt írják: “a jelenlegi Ukrán háborús helyzet miatti alapanyag beszerzési problémák szükségessé teszik, hogy a Szegedi Paprika Zrt. által gyártott készétel konzerv termékek esetében a napraforgó étolajat helyettesítsük”.

Nem változik az ételek íze, sem az energiatartalma, és a cserét a konzervdobozok tetején jelölik is.

Hogy pontosan melyik termékekben változtatták meg az olajat sertészsírra, azt IDE KATTINTVA lehet elolvasni.  


A lipidológus szakemberek figyelmeztetnek, hogy a túlzott zsírfogyasztás káros az egészségre.

Május elején egyébként a főállatorvos is engedélyezte, hogy alapanyaghiány miatt más összetevőket használjanak a gyártók, az orosz-ukrán háború miatt ugyanis komoly hiány van étolajból. A gyártóknak így – előbb, utóbb, ha a helyzet nem változik meg rövidesen – muszáj lesz megváltoztatni az egyes készíteményeik receptjeit, mert vagy nincs meg minden alapanyag, vagy sokkal drágábban tudják azt máshonnan beszerezni.

Előző sztori

Keményen beszólt Putyinnak Novák Katalin első beszédében!

Következő sztori

Ha ilyen májast vett, ne egye meg: idegen anyag került bele