Gazdaság

Nyereséges maradt az SZKHT

Nyereséges maradt az SZKHT

2022. május 20., péntek
Nyereséges maradt az SZKHT

Bár többnyire pótdíjakból ugyan, de nem lett veszteséges a járvány ellenére sem alegösszetettebb száz százalékban városi tulajdonú vállalkozás.

a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. csaknem tízmillió forint nyereséggel zárta 2021-et - ez a cég pénzügyi beszámolójából derül ki, melyet a legutóbbi közgyűlés is elfogadott.

Ehhez a céghez tartozik többek között a temetkezés, a közterület-fenntartás, de a cég munkatársai ellenőrzik a jegyeket és a bérleteket a villamosokon és a trolikon is. A beszámoló szerint a cég dolgozói 7229 órát töltöttek lombgereblyézéssel több mint 1 millió 404 ezer négyzetméternyi területen tavaly tavasszal. 38 ezer kétnyári virágot is elültettek a tájékoztató szerint.

Ezen kívül közel 3,5 millió forintot költöttek kátyúzásra.

A hulladékszállításon túl jelentős bevétele van a cégnek a pótdíjazásból is - utóbbiból 49 millió forint bevételük származik.

(Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.