Nincs megállapodás a külügyminiszterek között az olajembargó kérdésében

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter legújabb közösségi oldalán megjelent videója szerint nem reális, hogy az olajembargó okozta károk enyhítésére javaslatot kap az Uniótól Magyarország.

A Brüsszelben tartott uniós külügyminiszterek tanácskozása után Szijjártó úgy nyilatkozott bejelentkezésében: Magyarország továbbra is várja az Európai Bizottság javaslatait arra vonatkozóan, hogy miként lehetne elkerülni azokat a nehézségeket, amelyeket az újabb szankciós csomag elfogadása jelentene.

Jelenlegi formájában ugyanis hatalmas károkat okozna a magyar gazdaság számára a gazdasági csomag: több százmillió eurónyi beruházást kellene végrehajtani, hogy aztán az üzemanyag 55-60 százalékkal dráguljon – ami általános áremelkedést is eredményezne.

A tárcavezető hangsúlyozta: továbbra is várják az Uniótól a károkozás enyhítésére vonatkozó javaslatot, de egyelőre úgy látja, nem reális, hogy ez bekövetkezik.

A miniszter úgy összegezte a helyzetet: „ma nem született döntés, új javaslat sem került az asztalra, de továbbra is tárgyalások zajlanak különböző tagországokkal arról, hogy milyen meglátásaik vannak a hatodik szankciós csomagról”.

Hozzátette, Magyarország továbbra is kitart azon álláspontja mellett, hogy nem a magyar emberek okozták ezt a háborút, a magyar emberek nem hibáztathatók ezért a háborúért, ezért senki nem várhatja, hogy a magyar emberek fizessék meg az árát ennek a háborúnak.

Előző sztori

A Babits Borászat sárgamuskotálya kapta a Borfesztivál fődíját

Következő sztori

A régi idők hangulatával tér vissza a Zsigmond Vilmos Filmfesztivál