PROMO

Mit rejtenek a KENO nyerőszámok?

Mit rejtenek a KENO nyerőszámok?

2022. május 2., hétfő
Mit rejtenek a KENO nyerőszámok?

A KENO egy igen népszerű és egyszerű játék, aki jól ismeri az folyamatosan figyelemmel kíséri a KENO nyerőszámok statisztikáját. Ezt a játékot minden nap lehet játszani esténként látható a sorsolás 22:00 és 00:10 között a Duna TV csatornáján. De hogy mit is takar pontosan ez a játék és hogy miért is érdemes nap mint nap játszani az a cikkből kiderül.

(x)

A KENO nyerőszámok története

Picit kanyarodjunk vissza magára a játék történetére. A KENO szó francia vagy latin eredetű. Maga a játék Kínából származik. A legenda szerint a játék feltalálása megmentett egy ősi várost a háborútól. Népszerűsége hozzájárult a kínai nagy fal felépítéséhez. Azt tudni kell, hogy a 19. század vége elött a modern Kínában nem fogadták el azt az ötletet, hogy lottójátékokkal finanszírozzanak egy állami intézményt.

1847 előtt a kínai lottót sehol nem dokumentálták csak ezután történt meg az, hogy a makaói-portugál kormány úgy döntött, hogy engedményt ad a lottószervezőknek. Az akkori hírek szerint a nagyvárosokban lezajlott KENO játékok eredményeit postagalambokkal küldték a távoli falvakba. Ebből ered a kínai neve is, amelyet, ha magyarra fordítunk fehér galamb jegyet jelent.

A kínaiak bár nem meglepő kínai karakterekkel nyomtatott lapokkal játszottak ezek közül választották ki a nyertes lapokat. A 19. században a kínai bevándorlók áthajóztak a Csendes-óceánon egészen nyugatra azzal a céllal, hogy részt vegyenek az első transzkontinentális vasútvonal építésében ezzel egyidejűleg terjedt el itt is a KENO játék. 1886-ra már egészen népszerű lett és már a texasi Houstonban is előszeretettel űzték ezt a szerencsejátékot.

A KENO játék

Visszatérve arra, hogy mi is ez a játék. Ebben a játékban összesen 80 szám szerepel és ebből kell megjelölni legfeljebb 10 számjegyet. Naponta 20 nyerőszámot húznak tehát a cél az, hogy a 20 számjegy között legyen a 10 saját szám. Ez játszható saját számok megadásával vagy gépi játékkal vagy is véletlenszerűen kapunk 10 számjegyet. Egy alapjáték ára összesen 250 ft. Tehát nem túl drága.

A játékon belül 10 féle játéktípus van. A 10-es, 9-es, 8-as játéktípusban legalább 5, a 7-esben, 6-osban legalább 4, az 5-ösben és 4-esben legalább 3, és a 3-masban és a 2-esben legalább 2, és az 1-esben 1 találtat esetén van nyeremény. Bármennyire is meglepő, de az egyes játéktípusokon belül akkor is nyerhetünk, ha egyetlen egy találatunk sincs. Vagyis a 6-os, 7-es és 8-as játéktípusban a tét összegét míg a 9-es és 10-es játéktípusban pedig a tét kétszeresét nyerhetjük meg.

A fizetés a következőképpen történik nyertes szelvény esetén. Szám táblánként az alapjáték ára (250ft) szorozva a tét szorzóval szorozva a sorsolások számával. Maximum 3 számmező játszható meg normál játék esetén. Kombinációs játék esetén a játék részvételi díja az alapjátékok száma és az alapdíj szorzata lesz.

A játék mellett Joker játék is játszható, maximum 3 számmező. A KENO játékban a nyeremény összege nem függ a nyertesek számától csakis a befizetett tét nagysága fogja meghatározni. Az úgynevezett Nyerőtábla alapján ezt könnyedén ki tudjuk számítani.

Nyerő tábla és nyerési esélyek

A fenti táblázat nagyon jó példa arra hogyan is működik a nyeremény kiszámítása. Ez a példa egy 10-es játéktípusra vetített nyerési táblázat. Ha megnézzük a következőképpen néz ki. Például 10 találat esetén befizetett tét szorozva 1.000.000, 10-ből kilenc találat befizetett tét szorozva 8000 és így tovább ahogy olvassuk lefelé.

A nyerési esélyek táblázata szerint látható, hogy legnagyobb esély a nyereményre az 1-es játéktípusban látható akkor is, ha találat van és akkor is, ha nem. Persze ez nem garancia semmire. Minden esetre elmondható, hogy a szerencsejátékok közül még mindig a legnagyobb az esély arra hogy a KENÓ nyerőszámok közül kihúzzák akár a sajátunkat is.

Borítókép forrás: penzkalauz.hu

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.