Politika

Kiderült, mi lesz a dolga Nemesi Pál utódjának!

Kiderült, mi lesz a dolga Nemesi Pál utódjának!

2022. május 28., szombat
Kiderült, mi lesz a dolga Nemesi Pál utódjának!

a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatokban megjelentek az új kormánybiztosok nevei is. Eszerint Szentkirályi Alexandra, Szabó Tünde és Németh Szilárd is kormánybiztos lett.

Kormány biztos lett többek között Bogdán Tibor, aki a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért felel majd ebben a pozícióban. A Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Vágujhelyi Ferencet.

Németh Szilárd a továbbiakban a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos lesz, míg Gyopáros Alpár marad a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Szentkirályi Alexandra a hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelhet kormánybiztosként.

Szegedi vonatkozásban pedig említésre méltó, hogy a leváltott Nemesi Pál helyett Bányai Gábor lesz a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Akik még kormánybiztosok lesznek:

  • Tuzson Bence - A deregulációért felelős kormánybiztos
  • Ovádi Péter - Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos
  • Móring József - A Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Szabó Tünde - Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Czunyiné dr. Bertalan Judit - Az  Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Láng Zsolt -  Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Fodor Gergely - A Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék-együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatos egyes feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos
  • Wáberer György - A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Ruszó Gyula - Az Indonéz Köztársaság közúthálózata útdíjfizetési rendszerének létrehozása és fejlesztése tekintetében Magyarország által biztosított szakmai támogatásokért felelős kormánybiztos
  • Káel Csaba - A magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.