Kiderült, mi lesz a dolga Nemesi Pál utódjának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatokban megjelentek az új kormánybiztosok nevei is. Eszerint Szentkirályi Alexandra, Szabó Tünde és Németh Szilárd is kormánybiztos lett.

Kormány biztos lett többek között Bogdán Tibor, aki a gazdasági versenyképesség jogi feltételrendszerének erősítését célzó intézkedésekkel összefüggő feladatok ellátásáért felel majd ebben a pozícióban. A Magyar Államkincstár és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatvagyonának optimalizálásáért felelős kormánybiztossá nevezték ki Vágujhelyi Ferencet.

Németh Szilárd a továbbiakban a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos lesz, míg Gyopáros Alpár marad a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa.

Szentkirályi Alexandra a hazai kommunikációért és az országmárka kialakításáért felelhet kormánybiztosként.

Szegedi vonatkozásban pedig említésre méltó, hogy a leváltott Nemesi Pál helyett Bányai Gábor lesz a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Akik még kormánybiztosok lesznek:

  • Tuzson Bence – A deregulációért felelős kormánybiztos
  • Ovádi Péter – Az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos
  • Móring József – A Dél-dunántúli Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Szabó Tünde – Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Czunyiné dr. Bertalan Judit – Az  Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Láng Zsolt –  Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Fodor Gergely – A Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék-együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokkal kapcsolatos egyes feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos
  • Wáberer György – A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos
  • Ruszó Gyula – Az Indonéz Köztársaság közúthálózata útdíjfizetési rendszerének létrehozása és fejlesztése tekintetében Magyarország által biztosított szakmai támogatásokért felelős kormánybiztos
  • Káel Csaba – A magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos

(via Index)

Előző sztori

Befejezték a Gyertyámos utcai óvoda korszerűsítését

Következő sztori

Problémás, ezért ingyenes marad a tram-train