Politika

Meg akar szabadulni tőle az ellenzék - árulta el Márki-Zay Péter

Meg akar szabadulni tőle az ellenzék - árulta el Márki-Zay Péter

2022. május 15., vasárnap
Meg akar szabadulni tőle az ellenzék - árulta el Márki-Zay Péter

Márki-Zay: Örömteli, hogy egy nő válthatja Áder Jánost az államfői poszton

A hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapibeszámolóját - amelyet a Mandiner szemlézett - azzal kezdte, hogybejelentette: a nyári szünet miatt mostantól a kéthetenkénti üzemmódra áll át, minden két hétben fog csak bejelentkezni.

Márki-Zay a szombaton beiktatott Novák Katalinról szólvaelmondta, szerinte örömteli, hogy egy nő válthatja Áder Jánost az államfői poszton, és szerinte

ő„nem a legbotrányosabb fideszes politikus”.

Orbán Viktor és a Fidesz előbb-utóbb leválik Putyinról”– nyugtázta a politikus Novák Katalin beszédére és Von der Leyen hétfői látogatására utalva.

„Kárvolt kiírni a plakátra”

A korábbi miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor kormányalakítására úgy reagált: Lázár János mégis miniszter lett, így van lehetősége még többet tenni Hódmezővásárhelyért, ahol – Márki-Zay szerint – „nincs béke”. A politikus szerint Pintér Sándor jobb miniszter lesz, mint Kásler Miklós volt, de az viszont szerinte „gőgös döntés” volt Orbán Viktortól, hogy nem hozott létre önálló egészségügyi-és oktatási minisztériumot.

Bár eztkárvolt kiírni a plakátra”– utalt vissza sajátkampányára Márki-Zay, aki felidézte egy minapi találkozását egy hódmezővásárhelyi fideszes szavazóval. A hölgy állítólag azt vetette Márki-Zay szemére, hogy az ellenzéki program az elitnek szólt. „Mondja ezt annak a pártnak a támogatója, ahol rengeteg a kastélytulajdonos”– reagált Márki-Zay, aki szerint

a Fidesz rendszere „antiszociális, bár nem vitatjuk, hogy nagyon népszerű”.

Márki-Zay ezután párhuzamot vont két esemény között: szerinte a Lázár Jánossal való találkozója és a választások utáni köztévés szereplése ugyanarról szól: valaki négy évig dörömböl egy ajtón, majd végre kinyitják neki.

És akkor ne menjek be? Magamból csinálnék bohócot!”

válaszolt a kritikákra, majd hozzátette: Lánczi Tamás meghívásának elfogadásakor is kapott rengeteg bírálatot az ellenzéktől,„aki most igyekszik tőlem is megszabadulni, de láthatóan sajnos a saját híveitől is megszabadult” –húzta alá.

A performansz egyébként még mindig tart, így 20 óra után is, akit érdekel, itt meg- vagy vissza tudja nézni:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.