Meg akar szabadulni tőle az ellenzék – árulta el Márki-Zay Péter

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Vasárnap ismét hómdezővásárhelyi íróasztala mögé ült Márki-Zay Péter, hogy megtartsa szokásos hétértékelőjét, amiről láthatóan nem szívesen mondana le.

Márki-Zay: Örömteli, hogy egy nő válthatja Áder Jánost az államfői poszton

A hódmezővásárhelyi polgármester vasárnapi beszámolóját – amelyet a Mandiner szemlézett – azzal kezdte, hogy bejelentette: a nyári szünet miatt mostantól a kéthetenkénti üzemmódra áll át, minden két hétben fog csak bejelentkezni.

Márki-Zay a szombaton beiktatott Novák Katalinról szólva elmondta, szerinte örömteli, hogy egy nő válthatja Áder Jánost az államfői poszton, és szerinte

ő „nem a legbotrányosabb fideszes politikus”. 

Orbán Viktor és a Fidesz előbb-utóbb leválik Putyinról” – nyugtázta a politikus Novák Katalin beszédére és Von der Leyen hétfői látogatására utalva.

„Kár volt kiírni a plakátra”

A korábbi miniszterelnök-jelölt Orbán Viktor kormányalakítására úgy reagált: Lázár János mégis miniszter lett, így van lehetősége még többet tenni Hódmezővásárhelyért, ahol – Márki-Zay szerint – „nincs béke”. A politikus szerint Pintér Sándor jobb miniszter lesz, mint Kásler Miklós volt, de az viszont szerinte „gőgös döntés” volt Orbán Viktortól, hogy nem hozott létre önálló egészségügyi-és oktatási minisztériumot.

Bár ezt kár volt kiírni a plakátra” – utalt vissza saját kampányára Márki-Zay, aki felidézte egy minapi találkozását egy hódmezővásárhelyi fideszes szavazóval. A hölgy állítólag azt vetette Márki-Zay szemére, hogy az ellenzéki program az elitnek szólt. „Mondja ezt annak a pártnak a támogatója, ahol rengeteg a kastélytulajdonos” – reagált Márki-Zay, aki szerint

a Fidesz rendszere „antiszociális, bár nem vitatjuk, hogy nagyon népszerű”.

Márki-Zay ezután párhuzamot vont két esemény között: szerinte a Lázár Jánossal való találkozója és a választások utáni köztévés szereplése ugyanarról szól: valaki négy évig dörömböl egy ajtón, majd végre kinyitják neki.

És akkor ne menjek be? Magamból csinálnék bohócot!” 

– válaszolt a kritikákra, majd hozzátette: Lánczi Tamás meghívásának elfogadásakor is kapott rengeteg bírálatot az ellenzéktől, „aki most igyekszik tőlem is megszabadulni, de láthatóan sajnos a saját híveitől is megszabadult” – húzta alá.

A performansz egyébként még mindig tart, így 20 óra után is, akit érdekel, itt meg- vagy vissza tudja nézni:

Előző sztori

“Sört készíts, ne háborúzz!” – írta fel az égre egy lengyel kisrepülő

Következő sztori

Vereséggel zárt utolsó hazai bajnokiján a Szeged-Csanád GA