Politika

Lázárral ereszti össze Karácsonyt Orbán Viktor?

Lázárral ereszti össze Karácsonyt Orbán Viktor?

2022. május 16., hétfő
Lázárral ereszti össze Karácsonyt Orbán Viktor?

Úgy tűnik, hogy a Budapesti Fejlesztési Központ az építési és beruházási miniszterhez, azaz Lázár Jánoshoz kerülhet az új Orbán-kormányban.

Miután Márki-Zay Péterrel fegyverszünetet kötött, most úgy néz ki, Karácsony Gergely főpolgármesterrel elegyedhet szócsatákba Lázár János. Azt egy ideje tudni már, hogy a térségi politikus építési és beruházási miniszter lesz, azt pedig friss információ, hogy ennek értelmében a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely feladatkörében Lázárhoz kerülhet át a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárság a BFK-val együtt.

Lázár a közelmúltban többször is hangot adott annak, hogy a vidék fejlesztése sokkal fontosabb lenne a fővárosénál, ennek értelmében pedig az sem kizárt, hogy a BFK megszűnik. Sőt, állítólag már a főváros fejlesztése sem szerepel prioritásként az új kormányban, mivel Budapest nélkül is meglett az újabb kétharmad a Fidesznek.

A korábbi polgármesterrel, Tarlós Istvánnal pár évvel ezelőtt is bőven akadtak szócsatái Lázárnak, Tarlós elmondása szerint a hódmezővásárhelyi térség képviselője ugyanis sosem szerette Budapestet.

Olyannyira nem, hogy a 3-as metró felújítására sem adott volna egy forintot sem - ez végül nem így történt.

Fürjes Balázs államtitkár szerint ugyanakkor a Telex újságíróit valaki félretájékoztatta: ,,Sosem lesz olyan, hogy Budapest építése nem prioritás." - mondta a lapnak.

(Telex)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.