Közélet

Kiderült, miért nem gyomlálták ki elsőre a Tünde teret

Kiderült, miért nem gyomlálták ki elsőre a Tünde teret

2022. május 4., szerda
Kiderült, miért nem gyomlálták ki elsőre a Tünde teret

Mint arról fotógalériával beszámoltunk, első nekifutásra nem sikerült hiánytalanul lenyírni a füvet a Tünde tér környékén, ahol az utóbbi hetekben már vállalhatatlanul elburjánzott a gazdzsungel.

https://szegedma.hu/2022/05/felmegoldas-a-tarjani-kullancstanyara

Beindult a szezon

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a SzegedMa megkeresésére közölte, március végén kezdődött a fűnyírási szezon a Széchenyi tér fűkaszálásával, de április elején Szeged teljes közterületi részén megindultak a fűnyírók.

A Társaságunk kezelésében lévő kaszálandó terület nagysága több, mint 2,5 millió négyzetméter plusz a másodrendű körtöltés. Ez folyamatos, ütemezett kaszálást jelent áprilistól novemberig időjárás függvényében. A kaszálás körök száma 6-8, a kiemelt területeken 10-14." – olvasható a válaszlevelükben.

Megemlítették, hogy a fűnyírást – a frekventált helyek kivételével- mulcsozásos technológiával végezik, így a levágott fű a területen komposztálódik, amivel tápanyagot juttatnak vissza a talajba és nem terhelik a környezetet sem a szállítással.

Ezért hagytak ki bizonyos részeket

Mint írják, a technológia része, hogy először a nagy gépek (traktorok) elővágnak és utána kézi erővel, tolós fűnyíróval és motoros kaszával vágják le a maradékot, vagyis körbeszélezzük a fákat, hulladékgyűjtő edényeket és egyéb utcabútorokat.

A csapadékos, tavaszias időjárás kedvez a fű növekedésének, ezért az április, május hónapokban lassabban érnek körbe a városban, ilyenkor 3-4 hét is eltelik két kaszálás között – közölte az SZKHT.

Kitértek arra is, hogy a fűnyírási feladatok ellátását az idei évben 11 nagy géppel, 30 tolós fűnyíróval és 30 motoros fűkaszával végzi a társaság, reggel 7 és délután 14 óra között kizárólag hétköznapokon. Levelük végén jelezték, hogy szerdán már a padok közti gazolást is elvégezték az érintett területen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.