Kiderült, miért nem gyomlálták ki elsőre a Tünde teret

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról fotógalériával beszámoltunk, első nekifutásra nem sikerült hiánytalanul lenyírni a füvet a Tünde tér környékén, ahol az utóbbi hetekben már vállalhatatlanul elburjánzott a gazdzsungel.

Beindult a szezon

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a SzegedMa megkeresésére közölte, március végén kezdődött a fűnyírási szezon a Széchenyi tér fűkaszálásával, de április elején Szeged teljes közterületi részén megindultak a fűnyírók.

A Társaságunk kezelésében lévő kaszálandó terület nagysága több, mint 2,5 millió négyzetméter plusz a másodrendű körtöltés. Ez folyamatos, ütemezett kaszálást jelent áprilistól novemberig időjárás függvényében. A kaszálás körök száma 6-8, a kiemelt területeken 10-14.” – olvasható a válaszlevelükben.

Megemlítették, hogy a fűnyírást – a frekventált helyek kivételével- mulcsozásos technológiával végezik, így a levágott fű a területen komposztálódik, amivel tápanyagot juttatnak vissza a talajba és nem terhelik a környezetet sem a szállítással.

Ezért hagytak ki bizonyos részeket

Mint írják, a technológia része, hogy először a nagy gépek (traktorok) elővágnak és utána kézi erővel, tolós fűnyíróval és motoros kaszával vágják le a maradékot, vagyis körbeszélezzük a fákat, hulladékgyűjtő edényeket és egyéb utcabútorokat.

A csapadékos, tavaszias időjárás kedvez a fű növekedésének, ezért az április, május hónapokban lassabban érnek körbe a városban, ilyenkor 3-4 hét is eltelik két kaszálás között – közölte az SZKHT.

Kitértek arra is, hogy a fűnyírási feladatok ellátását az idei évben 11 nagy géppel, 30 tolós fűnyíróval és 30 motoros fűkaszával végzi a társaság, reggel 7 és délután 14 óra között kizárólag hétköznapokon. Levelük végén jelezték, hogy szerdán már a padok közti gazolást is elvégezték az érintett területen.

Előző sztori

Hamarosan újra láthatóak lesznek a bivalyok Sándorfalván

Következő sztori

A vattacukor és a többiek