Politika

Karácsony Gergely lealacsonyította az ellenzéket?

Karácsony Gergely lealacsonyította az ellenzéket?

2022. május 18., szerda
Karácsony Gergely lealacsonyította az ellenzéket?

Nagyon úgy tűnik, hogy Budapest főpolgármestere szerint sem volt alkalmas a választásokon hatalmas pofont kapó ellenzék a hatalom átvételére.

Szerintem még így is jobb lett volna, ha nyerünk, de ha kettőt hátralépve tekintek magunkra, azt mondom: nem biztos, hogy a választópolgárok rosszul döntöttek, amikor ennek az ellenzéknek most nem adtak felhatalmazást a kormányzásra

-mondta Karácsony Gergely  a Válasz Online-nak adott interjújában

Az interjúból kiderül, hogy meglátása szerint az

ellenzék kormányzóképessége nagyon messze van attól, hogy Magyarországon választást nyerjen.

Karácsony reagált röviden a Direkt36 cikkére is, ami az ellenzéki kampány összeomlását mutatta be. Azt mondta: „Nyilván megvan a szerepem az ellenzék lesújtó választási eredményében, de ekkora kudarcot aligha lehet egyetlen személy nyakába varrni. Szívesen vállalom a magam részét, csak sajnos nem látom a tömött sorokat, ahol azok gyülekeznek, akik szintén vállalnák a sajátjukat.” 

A főpolgármester azt is mondta, elég kényszeredett volt a miniszterelnök-jelöltsége, és nem ért egyet azzal a megállapítással, hogy mára politikai élőhalott lett belőle. Arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az ellenzéki bukás utáni új, országos ellenzéki stratégia kialakításában azt mondta, hogy nem akar az a rabbi lenni,

akinek még mindig lennének ötletei, holott már rég meghaltak a libák. Nem véletlenül nem indulok újra a Párbeszéd társelnöki tisztéért sem.

Az Elnökök elnevezésű csoportból Gyurcsány Ferenc még nem tette ki. A teljes cikk ITT található.

Forrás: telex.hu/valaszonline.hu
Borítókép: valaszonline

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.