Politika

Holnap lép hivatalba Novák Katalin, ismertette a stábját

Holnap lép hivatalba Novák Katalin, ismertette a stábját

2022. május 9., hétfő
Holnap lép hivatalba Novák Katalin, ismertette a stábját

Hivatalosan május 10-én, azaz holnap veszi át Áder János helyét Novák Katalin köztársasági elnökként, az ünnepélyes beiktatásra azonban szombaton, május 14-én kerül sor - ismertette a szegedi születésű politikus közösségi oldalán.

A politikus azt is elárulta Facebook-posztjában, hogy hivatalvezetője Ekler Gergely, kabinetfőnöke pedig Schanda Tamás lesz. Diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf, protokollfőnökként Manno István segíti a munkáját, míg a köztársasági elnöki kommunikációért Volf-Nagy Tünde felel majd.

A főhadsegéd Kun Szabó István vezérőrnagy lesz, dr. Módos Mátyás pedig az alkotmányosság és jog területén segíti az új köztársasági elnököt munkájában. Az elnöki titkár Vincze Katalin, a gazdasági igazgató Kreutzer Richárd lesz.

Novák Katalin beiktatási ünnepsége szombat délután a Kossuth téren lesz, melyet a Kávin téri református templom istentisztelete előz meg. Aznap délután pedig mindenki számára kinyílik a Sándor-palota kapuja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.