Közösség

Hétvégi nyitvatartással készülnek a rohamra a kormányablakok

Hétvégi nyitvatartással készülnek a rohamra a kormányablakok

2022. május 22., vasárnap
Hétvégi nyitvatartással készülnek a rohamra a kormányablakok

A veszélyhelyzet végével június 30-ig lesznek érvényesek a már lejárt okmányok.A kormányablakok az emiatt várható ügyintézési hullám miatt hétvégén is nyitva tartanak.

Uzsák Katalin azt mondta: május végétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között, pünkösdvasárnap kivételével. Ezeken a hétvégéken kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni.

A nyitva tartó kormányablakokról a kormanyablak.hu oldalon tájékozódhatnak - mondta Uzsák Katalin, aki hozzátette: ügyintézéssel és várakozással együtt átlagosan 30-60 perc alatt intézhető el az okmánycsere.

A helyettes államtitkár kiemelte: nincs szükség előzetes időpontfoglalásra, akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétvégén, akár hétköznap -, ha a foglalható időpontok már beteltek. Fontos tudni, hogy a vezetői engedély meghosszabbítása ügyfélkapun keresztül online is intézhető, amennyiben a háziorvos az orvosi alkalmassági engedélyt kiállította - mondta Uzsák Katalin. Hozzátette: a lejárt forgalmi engedélyek ügyében nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell felkeresni.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.