Három embercsempészt fogtak a megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar és osztrák rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel és mezőőrökkel együttműködve százötven határsértőt tartóztattak föl, és elfogtak három embercsempészt péntekre virradóra Csongrád-Csanád megyében – közölte a rendőrség honlapján.

A Mórahalom, Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közelében feltartóztatott csoportok tagjai szír, afgán, szomáliai, török  és pakisztáni állampolgárnak, valamint palesztinnak vallották magukat.

A járőrök csütörtök késő este Mórahalmon ellenőriztek egy magyar autót, melyben a magyar sofőr mellett négy, magát afgán állampolgárnak valló határsértő utazott. A pénzügyőrök a röszkei autópálya-határátkelőhelyen vizsgáltak át egy szerb teherautót, amelynek rakterében egy koszovói férfi bújt el. A rendőrök fél három előtt egy román férfi vezette autót is ellenőriztek Mórahalmon, abban öt, magát szír állampolgárnak valló határsértő is utazott.

A sofőrök ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

(MTI)
Borítókép: archív (ujszo.com)

Előző sztori

Több mint tizenegyezren érkeztek csütörtökön Ukrajnából

Következő sztori

A Fidesz–KDNP is Szeged Napját ünnepli