Sport

Győzelemmel zárt az elitbe jutó jégkorong-válogatott

Győzelemmel zárt az elitbe jutó jégkorong-válogatott

2022. május 8., vasárnap
Győzelemmel zárt az elitbe jutó jégkorong-válogatott

A szombati Litvánia-Románia meccsen nyertek a litvánok, így vasárnap a magyar válogatott abban a tudatban korcsolyázhatott jégre, hogy bármi lesz a vége jövőre osztályt váltva, a világ legjobbjai között játszik majd a világbajnokságon.A ljubljanai Tivoli Arénába 2500 magyar szurkoló érkezett ünnepelni a nemzeti csapatot.

Az erőviszonyoknak megfelelően a magyar válogatott dominált az első perctől kezdve, de az első gólra várni kellett. A 9. percben Terbócs István keresztbe passzolt Szirányi Bencéhez, aki kapura húzott, Tőke Zoltán kapus bele tudott szúrni a korongba, ami így Nagy Gergő elé került, aki nem hibázta el az adódó lehetőséget. (1-0) Nem hagyott alább válogatottunk támadó kedve, a 13. percben meg is duplázták előnyüket. Sebők Balázs játszotta a korongot Magosi Bálinthoz, aki a jobb oldali bedobópontról hatalmas gólt lőtt a rövid fölsőbe. (2-0)

A harmad végén, az utolsó két percben a magyar kapuban Rajna Miklósnak is akadt feladata, de nem volt veszélyben a magyar vezetés.


A második harmadban azonban a romániaiak jelezték, hogy ők bizony hiába estek ki ebből az osztályból, megmutatják, nem véletlen vannak itt. A kezdés után 30 másodperccel Roberto Gliga szépített is gyorsan. (2-1) A 28. percben pedig jött az egyenlítés. A lendületbe jött romániaiak lövése után a korong megült az oldalhálón, amit Ferenczi-Csibi Róbert piszkált onnan le és juttatott a hálóba. (2-2) Nem kellett sokat várni a magyar válaszra, másfél perccel később Magosi Bálint lőtt kapura, ami a kapusról kipattant, pont Sebők Balázs elé, aki a kapuba lőtt. (3-2)

A harmad végén a motiváltabban játszó Románia még néhányszor tesztelte Rajna Miklóst a magyar kapuban, de újabb gól már nem született.

A záró harmadban már érződött, hogy a magyarok már nagyon ünnepelnének a szurkolókkal, ugyanakkor a romániaiak ezt elodázták volna. Nagyot küzdöttek, de az 57. percben Sofron István kapáslövése utat talált a kapuba és végleg eldöntötte a meccset. (4-2)

A magyar válogatott 2008 (Szapporó), 2015 (Krakkó) után harmadszor, Ljubljanában harcolta ki a feljutást a legjobbak közé.

DIVÍZIÓ I/A VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA, 5. NAP
MAGYARORSZÁG–ROMÁNIA 4–2 (2–0, 1–2, 1–0)
Ljubljana, Hala Tivoli, 2000 néző. V: Piragic (horvát), Sewell (brit)  – Pak Dzsun Szoo (dél-koreai), Zgonc (szlovén)
MAGYARORSZÁG: 
Rajna
Garát, Macaulay / Pozsgai (1), Horváth M. / Szirányi B. (1), Fejes (1) / Kiss R.
Sofron 1, Hári J. (1), Erdély Cs. / Magosi B. 1 (1), Sebők (1), Kulmala 1 / Terbócs (1), Nagy G. 1, Papp K. / Tóth R., Vas J., Kóger, Sárpátki.
Szövetségi kapitány: 
Sean Simpson.
ROMÁNIA: 
Tőke
Farkas T. (1), Boriszenko / Raszulov, Bors / Kozma Zs., Jemelianenko / Berdila, Ferencz-Csibi 1
Gliga 1, Zagidullin (1), Szkacskov (2) / Tranca, Rokaly Sz., Részegh T. / Fodor Cs., Péter B., Molnár Zs. / Rokaly N., Constantin, Casaneanu.
Szövetségi kapitány:
 Julius Pénzes.
Gólszerző: Nagy G. 
(08:26 – Szirányi, Terbócs), Magosi (12:47 – Sebők), Kulmala (29:05 – Magosi, Pozsgai) Sofron (56:59 – Hári, Fejes – emberelőny) ill. Gliga (20:30 – Szkacskov, Farkas T.), Ferencz-Csibi (27:49 – Zagidullin, Szkacskov)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.