Győzelemmel kezdett a magyar válogatott a jégkorong-vb-n!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Erdély Csanád mesterhármasával, 5-1-re legyőzte Dél-Koreát a magyar jégkorong válogatott a Ljubljanában zajló divízió 1/A-világbajnokságon.

A magyar jégkorong-válogatott remek, fegyelmezett játékkal 5-1-re legyőzte a dél-koreai csapatot a ljubljanai divízió I/A világbajnokság keddi nyitómérkőzésén. Már a 8. percben 2-0-ra vezettünk, majd Erdély Csanád ütött mesterhármast a második harmadban bő hét perc alatt. A rivális erejéből csak szépítésre futotta a záró felvonásban.

A siker nemcsak a jó rajt miatt volt fontos, hanem azért is, mert az ázsiai együttes az egyik fő rivális a feljutásért zajló küzdelemben.

A két csapat örökmérlegében jobbak a magyarok, ám az utolsó két vb-mérkőzésen, valamint a múlt csütörtöki, budapesti felkészülési összecsapáson a dél-koreaiak nyertek. Csaknem 800 magyar szurkoló látogatott el a szlovén fővárosba, és biztosított jó hangulatot. A dél-koreai együttesnek tizennégyen drukkoltak.

A mostani győzelem azt jelenti, hogy a magyar csapat kedvező helyzetbe került a feljutást jelentő első két hely megszerzéséért folyó küzdelemben. A torna fő esélyese a házigazda Szlovénia, amellyel pénteken mérkőzik meg a Simpson-alakulat, míg vasárnap a 14 székellyel és hat honosítottal felálló román csapattal találkozik.

Sean Simpson szövetségi kapitány elmondta, nagyon jó mérkőzésen vannak túl, de ez csak az első felvonás volt a vb-n.

,,Remek volt a kezdés, tanultunk a múltkori egymás elleni meccsből, sokat elemeztünk, videóztunk. Nagyon motiváltak voltunk, a kapusuk előtt sokszor takartuk a kilátást, a védelmünk és a kapusteljesítmény is jó volt. Folytatni kell a munkát, szerdán sem lesz könnyű, oda kell figyelni végig. Most kicsit pihenünk, mert a litvánok ellen is hasonló játékra van szükség” – mondta.

A magyar válogatott szerdán a divízió I/B-ből besorolt litván válogatottal találkozik.

(MTI)

Előző sztori

Benyújtotta a 10. Alaptörvény-módosítást Varga Judit

Következő sztori

Szegedi műhelyek és kiválóságok csatlakoztak az MTA-hoz