Egész nyáron buszok pótolják a 4-es villamos nagyrészét

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 16-tól várhatóan augusztus végéig Anna-kút és Kecskés között pótlóbuszok közlekednek majd a 4-es villamos helyett.

Folytatódik a 4-es villamosvonal felújítása, emiatt június 16-tól augusztus végéig csak Tarján és Anna-kút között fog közlekedni. A társaság közlése szerint 400 méteres szakaszon dolgoznak majd a Vám tér és a Szivárvány kitérő között.

Több mint ötszáz vasbeton keresztalj fabetétet cserélnek ki tartósabb, műanyag betétre; a régi sínek helyére pedig újabbakat raknak le. Az SZKT elmondása szerint ezzel megszűnnek a pályahibák és a sebességkorlát is. A szakaszon felújítanak 14 kapukihajtót, és a Szivárvány utcai átjáró kockaköves burkolatát is kicserélik betonosra. A munka 40 millió forintba kerül.

A Szegedi Közlekedési Kft. emiatt is 12 dízel autóbuszt üzemeltet, amelyeket tartalékként, különjáratként, valamint villamos- és trolipótlás céljából vetnek be.

A társaság egyébként szerdán jelentette be új beruházásait: a Lengyelországból beszerzett két Solaris trolibusz várhatóan az év végén állhat forgalomba, míg a müncheni “darazsak” már a honosításon is átestek.

(Délmagyar)

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Néptáncforgatag a Szabadság, szerelem! gyermektáncosaival

Következő sztori

Kevesebbet szül a magyar, de többen házasodnak