Deutsch Tamás szerint titokban több ország is hálás nekünk

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz EP-képviselője szerint a magyarral egyező álláspontot képvisel az uniós tagországok harmada az olajembargóról szóló tárgyalásokon.

Badarságnak nevezte az ATV Egyenes beszéd című műsorában Deutsch Tamás azt a tervet, miszerint Magyarország hozzájárulása nélkül vezessen be az Európai Unió embargót az orosz kőolajra.

– Az unióban világos és egyértelmű szabályok vannak, melyek szerint ilyen típusú uniós döntést csak teljes egyhangúsággal lehet hozni – húzta alá a képviselő. Hozzátette, hogy az ötlet egyik támogatója az EP alelnöke, Katarina Barley német politikus is.

Deutsch azt is hangsúlyozta, az Európai Bizottság (EB) által nemrég kidolgozott stratégia, amely arra vonatkozik, hogy miként lehetne az orosz energiahordozókat kiváltani, kizárólag lózungokat tartalmaz: kifejtése szerint a terv megvalósításához 300 milliárd euróra lenne szükség összeurópai szinten, de az unió csak 20 milliárdot biztosít hozzá, a többit a tagállamoknak kell hozzátenniük.

A képviselő az EP színfalai mögött azt tapasztalta, hogy hat-hét-nyolc ország európai parlamenti képviselői, kormányzati szakpolitikusai ,,nagyon hálásak” Magyarországnak, amiért ők a nyilvánosság előtt kimerik mondani azt, amit ők nem.

Deutsch szerint azért nem merik felvállalni sokan a nyilvánosságot, mert az európai nyilvánosság meghatározó orgánumai meg tudják teremteni azt a “ki a jó, ki a rossz?” mércét, amiben nagyon sokan nem mernek a “rossz” oldalra kerülni.

(via Magyar Nemzet)

Előző sztori

A Kálvária sugárúton kaptak el egy embercsempészt

Következő sztori

Csongrád-Csanád megye legjobb sportolóit díjazta a Délmagyarország