Belterületi gazdasági utakat újítottak fel Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Uniós támogatással több belterületi gazdasági utat is felújítottak Szegeden, az 1,271 milliárd forintból megvalósuló beruházások célja, hogy segítsék a város ipari területein működő vállalkozásokat és vonzóvá tegyék a települést újabb cégek számára – közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a projekt első elemeként elkészült a Dorozsmai úti jelzőlámpás csomópont a Kollégiumi út és a Házgyári út találkozásánál, valamint megtörtént a Házgyári út rekonstrukciója is csaknem 600 méteren. A Dorozsmai úton átépítették a buszmegállókat, a rossz állapotú vasúti átjárót, a Házgyári úton elkészült a hiányzó járda és a közvilágítás. A kivitelezési munkálatokat a szegedi Norbo-Ép Kft. végezte el.

A beruházás második elemeként a Vágány utca, a Tűzoltó utca, a Vásár utca, illetve a Cserje sor felújítása és hiányzó útburkolata készült el. Mintegy 1,5 kilométer aszfaltos út újult meg, ebből 460 méter hosszon új útalap is épült, és 1703 méteren új járda készült, kiépítették a közvilágítást, kerékpáros nyomvonalat jelöltek ki, s felújítottak egy buszmegállópárt. A kivitelező a Strabag Építőipari Zrt. volt.

A projekt harmadik ütemeként az év végére készül el a Városgazda utca felújítása a Bajai úttól a Kereskedő közig. Az utcát 376 méter hosszan és 7 méter szélesen újraaszfaltozzák, egy 181 méteres szakaszát pedig szilárd burkolattal látják el. A buszközlekedésre alkalmassá tett utca Kereskedő köz felőli végén körforgalmat alakítanak ki. A munkálatokat a Colas Út Építőipari Zrt. végzi.

A gazdaságfejlesztést szolgáló útfelújítások részeként korszerűsítették tavaly Szegeden a Kollégiumi utat 832 millió forintból.

A területre azóta több cég költözött be. A belterületi gazdasági utakat érintő, tavaly indult projekt 112 hektár ipari, gazdasági és fejlesztésre váró terület közlekedési kapcsolatait javítja. Ezen a területen mintegy 150 cégnél több ezer munkavállaló dolgozik – áll a közleményben.

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

A szünet után hengerelt a Pick Szeged

Következő sztori

Csaknem két és félméteres harcsát fogtak a Tiszából – videó!