A sikeres olajembargós megállapodás ellenére is gyengült a forint

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár sikeres megállapodás született az uniós csúcson az olajembargóról, és a vezetéken érkező gáz továbbra is áramolhat Magyarország felé, mégis tovább gyengült a forint kedd reggelre – és vélhetően a májust így fogja zárni.

Az eurót a hétfő esti 394,19 forint után 395,45 forinton jegyezték kedd reggel hét órakor, a dollár jegyzése 365,63 forintról 368,00 forintra emelkedett, a svájci frankot pedig 381,90 forint után 383,26 forinton jegyezték.

A forint az euróval szemben 0,3 százalékkal, a dollárral 0,6 százalékkal, a svájci frankkal szemben 0,4 százalékkal gyengült a hétfő esti jegyzésekhez képest.

Kedd reggeli árfolyamán a forint 4,5 százalékkal áll gyengébben a május eleji kezdésnél az euróval, 2,6 százalékkal gyengébben a dollárral és 4,1 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben. Az év eleje óta ugyanebben a sorrendben 7,2 százalékkal, 13,5 százalékkal és 7,8 százalékkal gyengült a forint.

A forint mindhárom devizával szemben az idén állította be leggyengébb árfolyamát. Ehhez képest 1,1 százalékkal áll erősebben az euróval, 2,1 százalékkal erősebben a dollárral és 4,0 százalékkal a svájci frankkal szemben.

(MTI)

Előző sztori

Orbán Viktor: megvédtük a rezsicsökkentést

Következő sztori

Füstáldozat