A Republikon Intézet is Fidesz szárnyalást mutat

A választás után ismét jelentősen nőtt a kormányoldal támogatottsága mind a teljes népesség, mind a pártválasztók körében, az ellenzéki pártok népszerűsége pedig csökkent

A pártválasztók körében 55 százalék a Fidesz–KDNP támogatottsága, ami jelentős növekedést jelent, hiszen márciusban még 49 százalékon álltak, és 46 százalékot mért a Republikon az Egységben Magyarországért esetében.

Republikon Intézet áprilisi pártpreferencia-kutatásából az derül ki, hogy az újabb Fidesz-kétharmadot eredményező, hatalmas választási vereséget követően tovább fogy az ellenzéki pártok támogatottsága, miközben – vélhetően a természetes győzteshez húzás miatt – a voksolás után ismét jelentősen nőtt a kormányoldal támogatottsága.

A kutatás alapján a DK a legnépszerűbb ellenzéki párt, 10 százalékos támogatottsággal bírt, de vesztett, eközben a Momentum a teljes népesség körében 7, a Jobbik 5, az MSZP 4 százalékon állt. A Párbeszéd és a Mi Hazánk támogatottsága a teljes népesség körében 3-3 százalék, míg az LMP 2 százalékon, az MKKP 1 százalékon állt ugyanebben a körben.

Korábban:

  • a DK 12, a Momentum 9 százalékon;
  • a Jobbik 6, az MSZP 5 százalékon állt.
  • A Párbeszéd és Mi Hazánk 4-4 százalékos támogatottsággal bírtak a pártválasztók körében,
  • az LMP-nek 3, az MKKP-nek pedig 2 százalékos volt a támogatottsága.

Forrás: index.hu

Előző sztori

Közel tízezren érkeztek szerdán Ukrajnából Magyarországra

Következő sztori

Prostitúció és emberkereskedelem Csongrád-Csanád megyében