Meteor

A legdurvább riasztást is kiadhatják Csongrád-Csanád megyére

A legdurvább riasztást is kiadhatják Csongrád-Csanád megyére

2022. május 25., szerda
A legdurvább riasztást is kiadhatják Csongrád-Csanád megyére

Akár a legmagasabb fokú, piros zivatarriasztás is érvénybe léphet a déli megyékben, erős viharokkal érkezik a hidegfront.

Holnapra megnyugszik a légkör, ma azonban egy nyugat felől érkező hidegfrontnak köszönhetően még viharos időjárásban lesz részünk, főként a délutáni órák második felétől.

Nagyjából 3-4 óra környékén léphetnek be az első zivatarok a nyugati, délnyugati határon, majd kelet felé haladva egyre több helyen kell viharokra készülni. A zivatarok az ország déli felén/kétharmadán nagy eséllyel rendszerbe szerveződhetnek.

Heves zivatarok is nagy számban fordulhatnak elő,

emiatt azOrszágos Meteorológiai Szolgálat12 megyére narancs figyelmeztetést adott ki. 7 északabbi megyében elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetés van érvényben:

Heves zivatarokhoz, szupercellákhoz nagyobb méretű jég, felhőszakadás, akár 90-100 km/órát elérő vagy meghaladó erejű széllökések társulhatnak. 

Az OMSZ tájékoztatása szerint az események függvényében akár a legmagasabb fokú, azaz

piros zivatarriasztás is érvénybe léphet.

Forrás: idokep.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.