A brüsszeli baloldal ideológiai háborút folytat Magyarország ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy egy újabb, Magyarországot elítélő uniós jelentés készül az Európai Parlamentben, ami azt jelzi, hogy a brüsszeli baloldal nem adja fel az ideológiai háborút a magyar kormány ellen.

A Fidesz európai parlamenti képviselője hozzátette, a jelentés szerint 2017-2018 óta minden sokkal rosszabb lett: ez már egy autokrácia, nem igazi demokrácia, és mindenkinek minden joga sérül.

Lehet olyan érzésünk, hogy kihúzták a fiókot, elővették az évekkel ezelőtti Sargentini-jelentést, és most azt kicsit leporolva, kicsit aktualizálva újra Magyarország ellen akarják fordítani

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Úgy értékelt, a jelentés szövege nehezen komolyan vehető, a megfogalmazói képtelenek – még egy háborús helyzetben is – felülemelkedni a saját korlátaikon, és egyre dühödtebben támadják a nekik nem tetsző kormányokat vagy választópolgárokat.

Ez egy hergelés, egy folyamatos uszítás a hagyományos értékeket jobban képviselő vagy felvállaló kormányokkal, döntésekkel szemben

– mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve, hogy ezek a körök

az egész Európai Unió működését negatívan befolyásolják.

(MTI)

Előző sztori

Nehéz út áll Orbán Viktor előtt

Következő sztori

Ilyen pártot álmodott meg Márki-Zay Péter