A Babits Borászat sárgamuskotálya kapta a Borfesztivál fődíját

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztivál borversenyének fődíját.

A tolcsvai borászat remekét csaknem 150 benevezett tétel közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. Frittmann János, a zsűri elnöke elmondta, a borászok két év kihagyás után a szokásosnál is jobban várták az ország legjobb hangulatú borfesztiválját és a borversenyt. Hangsúlyozta, a fesztiválon szereplő borászatoknál folyamatos fejlődés figyelhető meg.

A megmérettetésre benevezett borok között több olyan is fellelhető volt, melyek akár világversenyeken is szépen teljesíthetnek.

A borverseny további díjazottjai a következők lettek:

  • A legjobb vörösbor címet a villányi Günzer Családi Birtok 2017-es Cabernet Francja kapta,
  • a legjobb fehérbornak a soltvadkerti Font Pincészet 2021-es Irsai Olivérjét választották,
  • a legjobb rozé pedig a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2021-es Néró roséja lett.

A desszertborok közül az első a badacsonyi Éliás birtok Megérint 2018-as késői szüretelésű szürkebarátja lett. A társadalmi zsűri elismerését Günzer Tamás pincészetének 2017-es Bocor cuvéeje érdemelte ki.

Előző sztori

Gümőkórt mutattak ki egy megyei szarvasmarha-állományban

Következő sztori

Nincs megállapodás a külügyminiszterek között az olajembargó kérdésében