Kultúra

A Babits Borászat sárgamuskotálya kapta a Borfesztivál fődíját

A Babits Borászat sárgamuskotálya kapta a Borfesztivál fődíját

2022. május 16., hétfő
A Babits Borászat sárgamuskotálya kapta a Borfesztivál fődíját

A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztivál borversenyének fődíját.

A tolcsvai borászat remekét csaknem 150 benevezett tétel közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. Frittmann János, a zsűri elnöke elmondta, a borászok két év kihagyás után a szokásosnál is jobban várták az ország legjobb hangulatú borfesztiválját és a borversenyt. Hangsúlyozta, a fesztiválon szereplő borászatoknál folyamatos fejlődés figyelhető meg.

A megmérettetésre benevezett borok között több olyan is fellelhető volt, melyek akár világversenyeken is szépen teljesíthetnek.

A borverseny további díjazottjai a következők lettek:

  • A legjobb vörösbor címet a villányi Günzer Családi Birtok 2017-es Cabernet Francja kapta,
  • a legjobb fehérbornak a soltvadkerti Font Pincészet 2021-es Irsai Olivérjét választották,
  • a legjobb rozé pedig a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2021-es Néró roséja lett.

A desszertborok közül az első a badacsonyi Éliás birtok Megérint 2018-as késői szüretelésű szürkebarátja lett. A társadalmi zsűri elismerését Günzer Tamás pincészetének 2017-es Bocor cuvéeje érdemelte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.