A Babits Borászat 2019-es Tokaji késői szüretelésű sárgamuskotálya nyerte a 26. Szegedi Borfesztivál borversenyének fődíját.
A tolcsvai borászat remekét csaknem 150 benevezett tétel közül választotta a legjobbnak a szakmai zsűri. Frittmann János, a zsűri elnöke elmondta, a borászok két év kihagyás után a szokásosnál is jobban várták az ország legjobb hangulatú borfesztiválját és a borversenyt. Hangsúlyozta, a fesztiválon szereplő borászatoknál folyamatos fejlődés figyelhető meg.
A megmérettetésre benevezett borok között több olyan is fellelhető volt, melyek akár világversenyeken is szépen teljesíthetnek.
A borverseny további díjazottjai a következők lettek:
- A legjobb vörösbor címet a villányi Günzer Családi Birtok 2017-es Cabernet Francja kapta,
- a legjobb fehérbornak a soltvadkerti Font Pincészet 2021-es Irsai Olivérjét választották,
- a legjobb rozé pedig a kiskőrösi Szentpéteri Borpince 2021-es Néró roséja lett.
A desszertborok közül az első a badacsonyi Éliás birtok Megérint 2018-as késői szüretelésű szürkebarátja lett. A társadalmi zsűri elismerését Günzer Tamás pincészetének 2017-es Bocor cuvéeje érdemelte ki.