Sport

Sporttörténelmi szegedi siker: az SZVSE nyerte az Amatőr Kupát!

Sporttörténelmi szegedi siker: az SZVSE nyerte az Amatőr Kupát!

2022. április 27., szerda
Sporttörténelmi szegedi siker: az SZVSE nyerte az Amatőr Kupát!

A Szegedi VSE-Pizzamonster 120 perces csatában Káposzta, Taci és Papp góljaival 3-1-re legyőzte a VSK Tököl együttesét az Amatőr kupa döntőjében, így a klub története során először elhódította a trófeát.

Fináléhoz méltón a Himnusszal kezdődött az 57. Amatőr Kupa-döntő az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Izgatottan várhatták a mérkőzést a Szegedi VSE labdarúgói, ugyanis utoljára 56 évvel ezelőtt jutott be Csongrád-Csanád megyei együttes a döntőbe. Jó előjel lehetett, hogy akkor a Mindszenti Tiszavirág TSZ 1-0-ra legyőzte a Pest megyei Diósdot.

Az első lehetőségre majdnem negyedórát kellett várni, ekkor a hazaiaktól Pesuth tört kapura, ám addig várt lövéssel, amíg a visszafutó Csamangó szerelte. Pár perccel később a szegediek is jelezték, nem feltartott kézzel érkeztek a Hungária körútra: Fülöp oldalról középre ívelt szabadrúgására Amariutei érkezett teljesen üresen a hosszún, de csak az oldalhálót találta el. A huszonkettedik percben Kulcsár Roland egy szép labdaátvétel után ballal a szegedi kapu mellé tekert.

Félórányi játék után megszerezték vezetést Paksi Péter tanítványai: Kormányos kitűnő jobboldali beadására mintaszerűen érkezett Káposzta és fejjel bevette Szabó kapuját. Két perccel később ismét megzördült a tököli háló, de a dolog szépséghibája, hogy Taci lesen helyezkedett a beadás pillanatában, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.  

A hatvannegyedik percben egy előreívelt labdát a csereként beállt Csajági készített vissza lövésre, Tajti pedig látványos góllal egyenlített. Hét perccel a rendes játékidő vége előtt Barizs kiállítása miatt megfogyatkozott a Tököl. A hajrá perceiben beszorította ellenfelét az SZVSE, de nem tudott újabb gólt szerezni, így jöhetett a kétszer tizenöt perces ráadás.

A százkettedik minutumban Taci szabadrúgását a tököli kapus kis híján bevédte, de végül a háló tetején landolt a labda. A hosszabbítás második félidejében már Szabó is tehetetlen volt: Kormányos és Mészáros játszott össze a jobboldalon, majd utóbbi az alapvonalról Taci fejére varázsolta a labdát, az albán származású játékos pedig közvetlen közelről a kapuba bólintott. Két perccel a vége előtt Frank Boldizsár agresszív labdaszerzés után kihagyhatatlan helyzetbe hozta Papp Ádámot, aki beállította a 3-1-es végeredményt.


Amatőr Kupa-döntő
VSK Tököl – Szegedi VSE-Pizzamonster 1-3 (0-1)
– hosszabbítás után
Budapest, Új Hidegkúti Nándor Stadion 1000 néző. Vezette: Kovács Imre (Gál P., Rózsa D., Ring K.)
VSK Tököl: Szabó – Galambos (Fazekas 94.), Kányádi (Csajági 61.), Pesuth (Pap 86.), Bödő, Kulcsár O., Árkocsevics, Kulcsár R., Tajti (Sipos 86.), Csizmadia (Patály 111.), Baris. Vezetőedző: Mészáros Attila.
Szegedi VSE: Czirják – Kormányos (Kelemen V. 108.), Pócs D. (Lőrinc 115.), Csamangó, Mészáros, Rádai, Beretka (Plichta 83.), Fülöp, Káposzta (Papp 70.), Taci (Deák 115.), Amariutei (Frank B. 83.). Vezetőedző: Paksi Péter.
Gól: Tajti (64.) ill. Káposzta (30.), Taci (107.), Papp (118.).
Kiállítva: Barizs (83.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.