Sport

Petőfitelepen épít új műfüves focipályát a SZEOL SC

Petőfitelepen épít új műfüves focipályát a SZEOL SC

2022. április 27., szerda
Petőfitelepen épít új műfüves focipályát a SZEOL SC

Halkó Pál, a SZEOL SC elnöke lapunknak elmondta, a Felső Tisza-parti pályák megszűnése után alternatív lehetőséget kellett keresnie az egyesületnek, így esett a választás a Füge sori területre, ahol rövidesen elkészül a szabványméretű, villanyfénnyel ellátott műfüves focipálya.

A SZEOL első embere elmondta, a Körzetközpont státusz megtartásához szükséges volt, hogy a klub találjon új képzési helyszíneket. A Füge sori pálya területét 15 évre kapták meg a várostól, emellett lesz még egy terület, ahol hamarosan elkezdődhet az építkezés.

Halkó megemlítette, február végén kezdődött a petőfitelepi beruházás, miután egy hosszas procedúra után megérkezett a támogatási kvóta a TAO-ból.

A szabványméretű, hat kandeláberes pályának június 30-ig el kell készülnie és addigra az elszámolást is meg kell ejtenünk – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy szeretnék a klub felsőbb korosztályainak mérkőzéseit itt rendezni. Ehhez rendelkezésre áll majd egy hét konténerből álló öltözőkomplexum, amely magába foglal négy öltözőt, két szociális blokkot és az edzők, illetve a játékvezetők öltözőjét – sorolta Halkó Pál, aki kiemelte, a terület közművesítése nagyon költséges és komoly feladat volt.

– Ragaszkodtam hozzá, hogy ne négy, hanem hat kandeláberes megvilágítás legyen.

Szeretnénk az FK Szeged szurkolóit is megörvendeztetni azzal, hogy visszatérhetnek akár a péntek esti villanyfényes hazai mérkőzésekhez – fogalmazott Halkó Pál.  

Emlékeztetett, a SZEOL SC az idény elején kötött egy megállapodást az FK Szegeddel, amely értelmében a SZEOL biztosítja a szurkolók csapatának utánpótlását. Ezt a megállapodást a szezon felénél a felnőtt csapatra is kiterjesztették.

– A felnőtt csapatban a továbbiakban közösen gondolkodunk, hogy a mi kiöregedő játékosainknak is egy stabil, megyei I. osztályú szereplést tudjunk biztosítani – avatta be lapunkat Halkó Pál, aki végezetül elmondta, a pálya melletti területen egy befásított, gondozott közösségi teret szeretnének kialakítani, amely különböző lakossági rendezvények és sporttalálkozók otthonául szolgálhat majd.

Osztályváltás kapujában az FK
Az FK 1899 Szeged hat fordulóval a bajnokság vége előtt hatpontos előnnyel vezeti a Csongrád-Csanád megyei II. osztály tabelláját, így jó esély mutatkozik arra, hogy a szurkolók csapata a következő idényben a megyei élvonalban szerepeljen.

Sándor Judit fotói:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.