Sport

Pádár Nikolett aranyérmes lett a felnőtt úszó országos bajnokságon

Pádár Nikolett aranyérmes lett a felnőtt úszó országos bajnokságon

2022. április 21., csütörtök
Pádár Nikolett aranyérmes lett a felnőtt úszó országos bajnokságon

A szegedi tehetség a tavalyi rövidpályás ob-arany után ötven méteres medencében is szerzett felnőtt magyar bajnoki címet 100 méter gyorson. A HAÁSZ SZUE versenyzője az arany mellé még egy bronzot is bezsebelt.

Pádár Nikolett Majdnem fél másodpercet javított az általa tartott három korosztályos csúcson, az új rekord 54.85 másodperc. "Számítottam erre az időre, jó formában éreztem magam a törökországi edzőtábor után. Nagyon örülök, hogy magyar bajnok lettem ebben a számban is! 200 méter gyorson szeretnék A-szintet úszni, ezzel pedig kijutni a budapesti világbajnokságra" – nyilatkozta az úszó az M4 Sportnak.

Egy órával később Pádár Nikolett ismét döntőben szerepelt. Délelőtt a hetedik legjobb idővel jutott fináléba 400 méter gyorson, így óriási meglepetést okozott azzal, hogy bronzérmes lett ebben a számban.

Soha rosszabb kezdést! 100 méter gyorson nem sok magyar női úszónak sikerült az 55 másodperces álomhatárt átlépni, 16 évesen pedig ez különösen nagy eredmény Nikitől

-értékelt Gellért Gábor, a HAÁSZ SZUE vezetőedzője

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.