Élő

Hatalmas győzelmet aratott a Fidesz-KDNP

ÉLŐ HÍRFOLYAM

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
szerző: Zádori Benceáprilis 4. - 00:47

Márki-Zay Péter: mindenki nyugodjon meg, menjünk haza, szeressük egymást

Nem titkolom a cslódottságomat, sosem gondoltuk volna, hogy ez lesz az eredmény, ezen nincs mit szépíteni. – kezdte beszédét Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzék miniszterelnök-jelöltje az Egységben Magyarországért eredményváróján.

Szerinte ,,előre elmondtuk, hogy aránytalan volt ez a szavazás.” Mint mondta, szerinte Hadházy Ákosnak volt igaza elmondása szerint, akinek gratulált is, hiszen megnyerte a körzetét.

,,Elismerjük a Fidesz győzelmét, ebben a rendszerben óriási, bő többségét megynyerte a választóknak.” – mondta. Azt azonban továbbra is hangsúlyozta, hogy a kormány ebben a rendszerben nyert.

,,Hazugságokkal, vita nélkül”, és azzal, hogy nem engedték be az ellenzéket a közmédiába.

– tette hozzá.

,,Tudomásul kell venni, hogy a propaganda nyerte meg ezt a választást, nem a tisztesség.” Szerinte Orbán reggeli arca egy ,,csipetnyi bizalmat adott nekünk, hogy fél.”

,,Négy évet rááldoztam arra, hogy ezt a rendszert megdöntsük.W – mondta.

Hozzátette, hogy aki most el akar menni az országból, az először is nyugodjon meg, mindenki menjen haza, szeressük egymást.

Kiemelte, a legfontosabb, hogy tiszta lelkiismerettel áll a Jóisten és az ország előtt, mert ők ,,mindent megtettek.”

A nagyapja példáját követve, aki több rokonával ellentétben Magyarországon maradt, ő is azt mondta, ,,mi itt maradunk!”

Szerinte az a 10 ezer ember, akinek a reményeit ez a választási eredmény összetörte, nem küzdött hiába. Kiemelte, hogy ezt a közösséget kell most megtartani.

,,Nehéz idők jöttek volna, bárki is nyeri ezt a választást.” – fejtette ki. Ugyanakkor tudja, hogy most ,,mi leszünk a bűnbakok.”

Megköszönte mindenkinek, aki részt vett a választáson, a 106 ellenzéki egyéni képviselőnek, és azoknak is, akiket nem tudtak meggyőzni, mert – a Bibliát idézve – ,,nem tudják, mit cselekszenek.”

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 23:45

Orbán Viktor: hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik

Sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este – mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP eredményváróján.

Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan – kezdte beszédét Orbán. Mint mondta. Jó mulatság, férfi munka volt, jó volt veletek harcolni, mindenkinek köszönöm, aki beletett ebbe a küzdelembe. Külön köszönte azoknak, ,,akik imádkoztak értünk.” Külön köszöntötte a határon túlról figyelő magyarokat, és külön köszöntette azon belül is a Kárpátaljaiakat, mondván: ,,Tartsanak ki, az Anyaország velünk van.” Köszönetet mondott a magyar választópolgároknak, hozzátette, igyekszik megszolgálni, ami bizalmat megszavaztak nekik.

Orbán visszautalt a négy évvel ezelőtti beszédére is, mondván: ,,Most van mire szerénynek lenni.”

,,Ez most nem az okosság ideje, hanem a boldogság estéje.” Kiemelte, hogy már mindenhogyan nyert a Fidesz: a régi választási rendszerben, külön minden ellenzéki párttal szemben és az ellenzéki összefogással szemben is. Azt pedig szerinte már a Jóistentől kell megkérdezni, hogy nyertek akkor a legjobban, amikor a ,,leginkább összeálltak ellenük.”

Orbán szerint ,,Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme”, melyet a közös szenvedély, Magyarország tart össze. Megjegyezte, ,,kidobott pénz volt minden fillér”, amit a nemzetközi politika a magyar baloldalba fektetett.

Orbán azt is megjegyezte, ezúttal kellett a legnagyobb ellenszéllel szembeszállni. Ellenállásnak nevezte e tekintetben Zelenszkij-t is.

,,Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen”, és reméli, hogy a gyermekeinket is sikerült megvédeni. Szerinte a barátaiknak is van mit megköszönni, mert ezzel is azt tudják üzenni Európának, hogy ,,a kereszténydemokrácia nem a múlt, hanem a jövő.”

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 22:37

Így ünneplik Mihálffy Bélát a szegedi Fidesznél-Mihalik Edvin gratulált

Közel 80 százalékos feldolgozottságnál több mint 8 százalékkal vezet Mihálffy Béla, a kormánypártok jelöltje Mihalik Edvin előtt. Az összefögás képviselőjelöltje telefonon -sportszerűen-gratulált Mihállfy Bélának.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 22:31

A szavazatok 60 százalékát már feldolgozták

Az összes szavazat 63,21%-os feldolgozottságánál az NVI adatai szerint következőképpen alakul az országgyűlés összetétele:

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 22:01

Gyurcsány Ferenc felmosta Márki-Zay kapitánnyal a hajópadlót

A DK elnöke szerint, “ha valaki csatába és küzdelembe megy, nem adhatja fel azt amit gondol, valamiféle taktikai megfontolásból.” A korábbi miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban úgy fogalmazott, “nem lehet egy európai polgári, alapvetően baloldali ellenzék olyan programmal sikeres, amely sok tekintetben a kormányzó jobboldalt tekinti példának.”

Hozzátette, a Fidesz alternatívája a baloldalon a szabadelvű világban, a mérsékelt jobb-közép világban és a zöldvilágban van.

Ha valaki nem elég bátor ahhoz, hogy nagyot álmodjon, akkor végül, amikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának fog bizonyulni. Erőtlent, meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképpen nem a hazát.”

utalt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti szerepvállalására Gyurcsány Ferenc.

A DK vezetője úgy folytatta, “Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonságos úton, biztonságba vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál és döntött, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát végül azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. Azt hiszem, hogy igazuk van: a közös hajónknak tovább kell mennie.” –fogalmazott Gyurcsány.

Hozzátette, Magyarország Európába tart, lehet, hogy hosszabb úton, de oda fog jutni, de ahhoz, hogy odajusson, most egy csomó dolgot újra kell tervezni.

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 22:00

Jakab Péter keményen beszólt Márki-Zaynak

A Jobbik elnöke szerint Márki-Zay Péter nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket.

„Márki-Zay Péter hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg októberben, és tetemes előnyt. Ebből már tetemes hátrány lett, hovatovább fideszes kétharmad.

Talán a kevesebb, megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna. Márki-Zay októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket, valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta az ellenzéket”

– mondta Jakab Péter a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A Jobbik elnöke hozzátette, az ellenzéki egységet meg kell őrizni, mert annak nincs alternatívája, de szerinte Márki-Zay nélkül kell folytatniuk.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:53

Csongrád-Csanád megyében eldőlni látszanak a küzdelmek

Csongrád-Csanád 1-es választókörzetében vezet magabiztosan egyedül ellenzéki politikus, Szabó Sándor, 48,08%-kal.

70,79%-os feldolgozottságnál a szavazatok 47,08%-át a második helyen Mihálffy Béla kapta a Csongrád-Csanád megyei 2-es választókörzetben.

79,82%-os feldolgozottságnál a szavazatok 51,81 százalékát Lázár János kapta. Márki-Zay ebben a körzetben 40,09%-on áll.

81,36%-os feldolgozottságnál Szentesen Farkas Sándor is vezet 55,68%-kal. Csongrád-Csanád 1-es választókörzetében vezet magabiztosan egyedül ellenzéki politikus, Szabó Sándor, 48,08%-kal.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:35

A főváros XV. kerületében ki-ki meccs van még

40 százalékos feldolgozottságánál a XV. kerületet magába foglaló Budapest 12. választókerületben döntetlenre áll a küzdelem:

 • Barkóczi Balázs (Egységben Magyarországért): 43,9 százalék
 • Pintér Gábor (Fidesz-KDNP): 43,3 százalék
 • Takács András (Mi Hazánk): 5,1 százalék
szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:32

Pest megye 2-ben Szél Bernadett egyelőre alul marad

Pest megye 2-es választókerületében 10,99 százalékos feldolgozottságnál a következő az állás:

 • a Fidesz–KDNP jelöltje, Menczer Tamás államtitkár 49,25 százalékkal vezet,
 • Szél Bernadett 42,20 százalékon áll,
 • a mi hazánkos György József 3,91 százalékkal a harmadik.
szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:29

Nem szűkül az olló Lázár és Márki-Zay között

A Fidesz-KDNP jelöltje 62,39 százalékos feldolgozottságnál tetemes előnnyel bír, eddig 16 896 szavazatot jegyeztek fel neki, ez 51,83 százalék, míg Márki-Zay 13 048-at kapott, és 40,02 százalékon áll.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:27

Szoros lehet a küzdelem Veszprémben

Veszprém megye 1. választókerületében 2018-ban is Ovádi Péter nyert, akkor a szavazatok 48,75 százalékát gyűjtötte össze. Most viszont szoros lehet a verseny. 39,78 százalékos feldolgozottságnál ugyanis a következő az eredmény:

 • Ovádi Péter (Fidesz-KDNP): 9 051 szavazat (46,98%)
 • Csonka Balázs (Egységben Magyarországért): 8 224 szavazat (42,69%)
szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:21

Így áll a pártok listája jelenleg

28,08%-os feldolgozottságnál a pártlisták a következőképpen állnak:

 • Fidesz-KDNP 59.36%
 • Egységben Magyarországért 29.44%
 • Mi Hazánk 6.59%
 • Magyar Kétfarkú Kutyapárt 2.46%
 • Megoldás Mozgalom 0.97%
 • Normális Élet Pártja 0.78%
szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:19

Csepelen kiélezett a küzdelem

alig van különbség Németh Szilárd (Fidesz-KDNP) és Szabó Szabolcs (ellenzék) között Budapest 17. számú választókerületében 33 százalékos feldolgozottságnál. Szabó éppen 44,1 százalékon áll, Németh pedig 43,5 százalékon.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:17

Egyéniben is tarol a Fidesz

Az egyéni választókerületi mandátumokban 89, a közös ellenzéknek 17 nyert helye van 34 százalékos feldolgozottságnál.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:16

Pesten így állnak az eredmények

Budapest 2. választókerületében, a XI. kerületben

 • Orosz Anna: 6 267 szavazat (50,81%)
 • Simicskó István: 5 124 szavazat (41,54%)

az állás.

50 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok 45 százalékát tudhatja magáénak Dunai Mónika, a Fidesz-KDNP jelöltje Budapest 14. számú választókerületében, amely a XVII. kerületet foglalja magába. Ellenfele, az eredetileg jobbikos Szilágyi György 43,3 százalékkal a nyakába lohol.

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 21:13

Kiderült, ki a viccesebb: a Kutyapárt jelöltje megelőzte Szabó Bálintot

A Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben a szavazatok 97,17 százalékos feldolgozottságnál kijelenthető: Nagy Ferenc, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje csaknem ezer szavazattal megelőzte Szabó Bálintot, a botrányairól elhíresült független önkormányzati képviselőt.

A jelenlegi adatok alapján a Kutyapárt jelöltjére 1991-en voksoltak, ezzel, 3,88 százalékos eredményt ért el, míg Szabó Bálintra mindössze 1054-en voksoltak, ez pedig a szavazatok 2,06 százalékát jelenti a választókerületben.

A jelenlegi állás szerint a Csongrád-Csanád megyei 1-es választókerületben a szocialista Szabó Sándor diadalmaskodott a szavazatok 49 százalékát bezsebelve, második helyen a Bartók Csaba, a szegedi Fidesz elnöke végzett 36,69 százalékkal.

Kiemelt kép forrása: Szabó Bálint Facebook-oldala.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:12

Itt vannak az első eredmények, a fővárost úgy néz ki, viszi az ellenzék

Az első eredmények alapján Hajnal Miklós vezet Fürjes Balázzsal szemben, ahogyan Orosz Anna, Kunhalmi Ágnes és Tordai Bence is.

25 százalékos feldolgozottságnál 49 százalékkal 40 ellenében vezet az ellenzéki Jámbor András a fideszes Sára Botonddal szemben a Józsefvárost és Ferencvárost is magába foglaló Budapest 6-os választókerületben.

A billegőnek számító a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 1-es választókerületben Szabó Tünde egyelőre vezet a fideszes Lengyel Mátéval szemben.

 • A Vácot és a várostól északra található településeket felölelő 4. választókerületben csaknem 20 százalékos feldolgozottságnál Rétvári Bence, az EMMI államtitkára 52,55 százalékkal vezet az ellenzéki összefogás színeiben induló jobbikos Inotay Gergely váci alpolgármesterrel szemben, aki 36,16 százalékon áll.
 • A Vecsés központú 7 választókerületet jelenleg is képviselő Szűcs Lajos 50,34 százalékkal vezet a jobbikos Fricsovszky-Tóth Péter 36,21 százalékával szemben
 • Szigetszentmiklóst, a Csepel-sziget északi részét és Százhalombattát felölelő 7. választókerületben 10 százalékos feldolgozásnál nagyon szoros az eredmény, az előzetesen esélyesebbnek tartott Bóna Zoltán 44-43-ra vezet a DK-s Jószai Teodórával szemben.

28 százalékos feldolgozottságnál 45 százalékon áll Hiller István, az ellenzék jelöltje a XX. kerületet magába foglaló budapesti 16-os választókerületben. Ellenfele, a fideszes Földesi Gyula 32,8 százalékon áll.

szerző: Nikolényi Gábor Viktoráprilis 3. - 21:11

Nem jutottunk be az ellenzék szegedi eredményvárójára

Előzetes információink alapján az Ifjúsági Házban tartják az ellenzék szegedi eredményváróját. Szerettünk volna a helyszínről tudósítani, a biztonsági őrök azonban nem engedték be lapunk munkatársait, mondván csak előzetesen regisztrált médiumok vehetnek részt az eseményen. Azt viszont elmondták, hogy várhatóan fél 11 magasságában tart sajtótájékoztatót Szabó Sándor és Mihálik Edvin.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 21:00

Fekete-Győr András: a másik oldalnak is tudom ajánlani az előválasztást

Fekete-Győr András, a Momentum volt elnöke a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hisz abban, hogy az összefogás, a sokszínűség egy ország javára válik. Szerinte az ember politikailag érik, és elindultak egy jogos kritikával a Momentummal. Ennek egyik eredménye volt, hogy létrejött az előválasztás, amit ők kezdeményeztek és amelyet a politikus ,,a másik oldalnak is tud ajánlani.” Elmondta, hogy a Momentum sok “régi-motoros” politikust legyőzött és szerinte menetelünk előre. Szerinte reméli, hogy nyernek, de ,,hallott már vészjósló információkat”.

Fekete-Győr elmondása szerint nem tud a DatAdat-on keresztüli választási csalás gyanújáról. Kiemelte, az eredménytől függetlenül továbbra is országért fog dolgozni, hozzátéve, hogy összefogásra szükség van.

Borítókép: hvg.hu

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 20:59

Bartók Csaba és Mihálffy Béla is megköszönte a támogatásokat

A Facebookon üzentek a kormánypárti politikusok.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 20:41

132 ezer levélszavazatot gyűjtöttek az erdélyi szervezetek

A Transtelex szerint Több mint 132 ezer (132 506) levélszavazatot gyűjtött össze az RMDSZ és szervezete, az Eurotrans Alapítvány. Ez 35 ezerrel több, mint 2018-ban.

Ugyanakkor Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke szerint ez jelentősen elmarad a várakozásoktól, korábban ugyansi azt nyilatkozta, hogy 160-180 ezer leadott levélszavazatot szeretnének összegyűjteni.

A Demokrácia-központok aktivistái közel 69 ezer levélszavazatot (68 834) gyűjtöttek össze. Ez azt jelenti, hogy a levélszavazatok gyűjtését vállaló két nagy szervezet együttesen több mint 201 ezer (201 340) levélszavazatot juttattak el a kolozsvári vagy a csíkszeredai főkonzulátusra.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 20:31

Szegeden is már nagyban számolják a szavazatokat

A 311-es választókörben, azaz a Tömörkény István gimnáziumban már jól állnak a szavazatszámolással.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 20:28

Dúró Dóra: Ha a Fidesz marad, nem állunk senki mellé

Dúró Dóra, a Mi Hazánk képviselője a Hír TV-nek úgy nyilatkozott: büszke a politikai közösségére, tiszta lekiismerettel áll a választók előtt. Botrány nélkül csinálták meg ezt a kampány, amire nagyon büszkék, főleg, hogy rendkívüli ellenszélben voltak. Köszönetet mondott minden aktivistának és képviselőjelöltnek.

Elmondása szerint nem fog foglalkozni sem az ellenzék, sem a kormány véleménye mellé nem áll be, ha a Fidesz marad hatalmon. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Mi Hazánk az egyik éllovasa volt a gyermekvédelmi népszavazás kiharcolásának.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 20:08

Az ellenzék döntetlenközeli listás eredményt remél

A Telex azt írja, a részvételi arányokból óvatosan lehet következtetni az eredményekre, ugyanakkor információik szerint a Fideszben magabiztos 4-5 százalékpontos listás előnnyel számolnak, egy kormányközeli mérés szerint 48-43 százalék lehet a Fidesz–KDNP-lista eredménye az ellenzéki listához képest.

Mindez magabiztos, 120 mandátum közeli Fidesz-többséget jelentene a parlamentben.

Az ellenzék abban bízik, hogy a Fidesz nem szerez újabb kétharmadot. Mindehhez a lap szerint nagyban hozzájárul, hogy Budapesten az ellenzék és a kormányoldal is meggyőző ellenzéki fölénnyel számol: a Fidesznek nagy eséllyel itt nem is jut egyéni választókerület.

A belső mérések közül a Mi Hazánknak is esélye lehet bejutni a parlamentbe.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:58

Az ellenzéki aktivisták exitpoll-ja szerint a külképviseleteken tarol az ellenzék

Az első, ellenzéki exitpollok alapján a külképviseleteken az ellenzék 77,7 százalékkal vezet, a Fidesz 11,2 százalékon áll. Ezek alapján pedig 6,1 százalékkal a Kétfarkúak is bejutnának a parlamentbe.

Az exit pollt papíron, anonim módon, demográfiai alapadatok (nem, korcsoport, utazás ideje a szavazóhelyiséghez) gyűjtésével kombinálva készítették.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:46

Gulyás Gergely szerint bizakodhat a Fidesz

Gulyás Gergely szerint néhány tized százalékkal kisebb a részvétel, mint négy éve. Ha nem kapnak kevesebb szavazatot, akkor megnyeri a Fidesz a választást. Gulyás szerint a kormánypárt bizakodó lehet, mivel az online kampányokban a párt le volt maradva, de felzárkóztak a választásokra, sőt, előnyük is lett belőle.

Gulyás szerint alapjaiban írta felül az eredeti kampányt az orosz-ukrán háború, a biztonság kérdése vált elsődlegessé a hatására. Szerinte sokan vannak a fiatalok közül, hogy az igazi ellenállás jobboldalinak lenni.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 19:45

Orbán Viktor köszönetet mondott

A miniszterelnök a közösségi oldalán köszönte meg a támogatást.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 19:39

Országszerte mindenhol befejeződött a szavazás

Országszerte minden helyszínen véget ért a szavazás, néhány szavazókörben még kevesen sorban állnak, ők 10-15 percen belül be tudják fejezni a szavazást – mondta Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján.

A szavazókörökben megkezdődött a szavazatösszesítés. Előbb az egyéni választókerületi szavazólapokat számolják össze, majd a pártlistásokat és a népszavazási szavazólapokat – mondta.

Hozzátette: azzal számolnak, hogy várhatóan este 9 után érkezhetnek az első, alacsonyabb feldolgozottságú adatok.

Nagy Attila felhívta a figyelmet arra: a vasárnapi adatközlések előzetes eredménynek minősülnek.

(MTI)

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 19:36

Megkezdte a levélszavazatok felbontását az NVI

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) vasárnap este 7 órakor megkezdte az országgyűlési választásra és a népszavazásra hozzájuk érkezett csaknem 140 ezer levélszavazat felbontását és a szavazólapok szkennelését. Szkennelésre – a kézi számolást megelőzően – azért van szükség, hogy a levélszavazatok előzetes eredményét gyorsan közölni tudják.

Levélben a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok szavazhattak az országos listára. Az NVI összesen 456 ezer levélben szavazót vett fel a névjegyzékbe.

Az NVI hétfőtől a beérkező levélcsomagok külső borítékját bontotta fel, és ellenőrizte a szavazási iratok érvényességét, de a szavazatot tartalmazó, lezárt borítékok felbontásával meg kellett várniuk a vasárnap este 7 órát. Az NVI munkatársai először felbontják a levélszavazatok kis borítékait, majd szétválogatják az országgyűlési választás és a népszavazás szavazólapjait. Ezt követően kezdik meg a szavazatok szkennelését, majd kétszer kézzel is átszámolják a voksokat.

Vasárnap reggelig 225 ezer levélszavazatot adtak le az arra jogosultak, az NVI vasárnap reggelig 140 ezer érvényes szavazási iratot regisztrált.

(MTI)

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:36

Negyed órán belül minden szavazókör bezár

Nagy Attila, a Nemzeti Választási Iroda elnöke sajtótájékoztatóján azt mondta, a választások megszervezése egy hatalmas feladat, mindannyiuknak köszönetet szeretnék mondani. Megjegyezte, hogy Magyarország történetében az első alkalom, hogy népszavazás és választást rendeznek egyszerre.

Szerinte ahol most még sorok vannak, ott is bezárulnak a szavazókörök 10-15 percen belül.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:24

Novák Előd szerint van igény a harmadik útra

Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke olyan ellenszélben kell küzdeni a Mi Hazánknak, ami példátlan, hiszen a párt Facebook-oldalát is törölték és kibertámadás érte az oldalukat. Már az eredmény szerinte, hogy elsőként adták le a 106 egyéni képviselőt. Szerinte úgy tűnik, van igény a harmadik útra.

Novák szerint sok fontos kérdésben nem esett szó a Covid-diktatúra kapcsán.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 19:22

Gulyás Gergely: Az első előrejelzések optimizmusra adnak okot

Elsőként a kormánypártok tartottak sajtótájékoztatót, Gulyás Gergely frakcióvezető-helyettese és Semjén Zsolt a KDNP elnöke állt a sajtó elé-

– Szeretnénk köszönetet mondani, akik éltek állampolgári jogukkal- kezdte sajtótájékoztatóját Guylás Gergely. Köszönetet mondott a szavazóknak, külön megköszönte, azoknak, aki a kormánypártokra szavazott. -Az első előrejelzések optimizmusra adnak okot-jelentette ki Gulyás Gergely.

– Fontos, hogy magas volt a részvétel, hogy erős legitimizációja legyen a következő kormánynak és fontos a népszavazásban is magas részvétel, mert a végeredményt irányt ad a kormánynak-emelte ki Semjén Zsolt, a KDNP elnöke.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:20

Gyöngyösi Márton bízik az ellenzéki győzelemben

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője szerint mindig jó, ha a választások sokan vesznek részt és reméli, hogy az ellenzék nyeri meg a választást. Szerinte ilyen részvétel mellett egy világos eredmény az erős legitimációt jelent.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:18

67,80 százalékos a részvételi arány

Az NVI adatai szerint 18:30-ig a választásra jogosultak 67,80 százaléka vonult az urnák elé. Ez 5 216 424 főt jelent.

Négy évvel ezelőtt 68,13 százalék volt ugyanekkor a részvétel.

Csongrád-Csanád megyében 67,91 százalék az arány fél hétkor.

A legaktívabb Vas megye volt, ahol 72,49 százalékos volt a részvétel 18:30-kor, utána pedig Budapesten, ahol fél órával a zárás előtt a választásra jogosultak 72,35 százaléka adta le szavazatát.

A legalacsonyabb részvétel Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt, 62,19 százalékkal.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:16

Hollik István szerint az eredmény optimizmusra ad okot

Hollik István szerint a választásnak erős lesz a legitimációja a részvételi arány miatt. A képviselő megköszönte mindenkinek, aki a Fidesz-KDNP-t aktívan segítette.

szerző: Gusztony Andrásáprilis 3. - 19:10

A legtöbb átjelentkező szavazót fogadó szavazókör is bezárt

A korábbi választáson a XI. kerületben többször kígyózó sorok alakultak ki abban a szavazókörben, amelyik az átjelentkezett választókat fogadta. Idén 6139 főt fogadtak, de nem voltak több órás várakozások, így 19 órakor a Csiki-hegyek utca 13-15. alatt található általános iskolában is véget ért a szavazás.

szerző: Zádori Benceáprilis 3. - 19:10

Ha lemaradt a választások történéseiről, itt bepótolhatja

Ha lemaradt volna az egész választás országos történéseiről, akkor ide kattintva bepótolhatja. Ha viszont csak a megyei történésekre kíváncsi, kattintson ide.

szerző: Kibédi Péter (KiP)április 3. - 19:04

Befejeződött a szavazás

Vasárnap este 7 órakor hivatalosan befejeződött a szavazás az ország 3154 településén és a 23 budapesti kerületben kialakított 10 243 szavazókörben az országgyűlési választáson és a népszavazáson. Azok a szavazni akarók, akik már a sorban állnak, még leadhatják a voksukat.

Folyamatosan frissülő szegedi és országos hírfolyamunkban nyomonkövethették a választás napját. Ebben a cikkünkben az eredményvárókról tudósítunk, az este végére kiderül hogyan döntött Magyarország.

MINDEN INFORMÁCIÓ AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKRÓL ÉS A NÉPSZAVAZÁSRÓL!

Előző sztori

Köszönjük a figyelmüket!

Következő sztori

Köszönjük az egész napos figyelmet!