Politika

Mihálffy Béla: Valóra váltom a kampányígéreteimet

Mihálffy Béla: Valóra váltom a kampányígéreteimet

2022. április 12., kedd
Mihálffy Béla: Valóra váltom a kampányígéreteimet

- A választás estéjén, az eredmények tudatában nagyon boldog volt, és tettre készen várta a munka kezdetét. Elkezdődött már a munka?


- A választások eredményét értékeltük és igen, már voltak az új megbízatásomhoz köthető feladataim. Ilyen volt a magyar-szerb külügyminiszteri találkozó is múlt hét szerdán Szegeden. Az igazi képviselői munka természetesen majd a Parlament alakuló ülése után kezdődik, amikor letettem az esküt és átvettem a mandátumomat.

Tele vagyok ambícióval és munkakedvvel, nagyon várom már, hogy elkezdhessek dolgozni.

Nem szabad elfelejteni, hogy önkormányzati képviselő is vagyok, a választókerületemet, a dorozsmaiakat sem hagyom magukra. Azon dolgozunk, hogy ott is folyamatos legyen a megkezdett munka, ehhez pedig a megfelelő képviselőjelöltet szeretnénk a választóknak ajánlani az időközi választásokra.

- Rengeteg fajsúlyos és fontos kérdést érintett a kampány során Szeged és a Homokhátság esetében is. Bár minden kérdés fontos, de mi az, amivel azonnal el kell kezdeni foglalkozni, hogy eredményt érjen el?


- Valóban nagyon sok munka vár rám, de mint azt a kampányban is többször elmondtam, én a munkában hiszek. Ez volt a hitvallásom önkormányzati képviselőként, és ez a jövőben sem változik.

Amit ígértem, azt teljesíteni fogom.

A harmadik híd építése az egyik legfontosabb és legszükségesebb a szegediek számára. A tervezés már elkezdődött, ezt a folyamatot, a kivitelezést a lehető leggyorsabb ütemben kell elvégezni és ezt szeretném segíteni. Létfontosságú, hogy az a káosz, ami minden nap megkeseríti a szegediek életét, mielőbb megszűnjön. Ez mindkét szegedi választókerület lakóinak hatalmas segítséget jelent.

- Szegeden egy kormánypárti és egy ellenzéki képviselő dolgozhat majd. A városvezetést többször érte az a kritika, hogy nem működik együtt a kormányzattal.


- A két szegedi választókerületben több tízezer ember szavazott a kormánypártra. Ezeket az embereket kötelességem képviselni, de ugyanúgy képviselnem kell a saját választókerületemben az ellenzék támogatóit is. Országgyűlési képviselőként nem is lehet más célom, hogy pártállástól függetlenül képviseljek mindenkit. Ehhez szükséges, hogy együtt tudjunk működni a szegedi városvezetéssel is, hogy a város fejlődése folyamatos legyen.

Bárkivel képes vagyok az együttműködésre és remélem a partnereim lesznek az ügyek menti munkában.

- A Fidesz-KDNP minden idők, a rendszerváltás utáni legnagyobb parlamenti frakciójával vezetheti az országot. Ez stabilitást jelent, ugyanakkor komoly felelősséget is ad minden képviselőnek. Milyen érzésekkel ül majd be az országgyűlésbe?


- Nagyszerű érzés, hogy sokan vagyunk és erős, stabil felhatalmazást kaptunk a választóktól. Erős a frakciónk, az ország és a nemzet számára legfontosabb döntéseket egységben tudjuk meghozni, ami azt is jelenti, hogy nem leszünk kiszolgáltatva külső érdekeknek. A magyar embereket képviseljük és azért kell dolgoznunk, hogy nap mint nap bebizonyítsuk: nekünk Magyarország az első. A szomszédunkban háború zajlik, a világ és Európa gazdasága nehéz helyzetben van, így hatalmas felelősségünk van minden egyes döntésben.

A kormány az elmúlt 12 évben bebizonyította, hogy a magyar emberek számíthatnak rá, ezen az úton kell továbbmennünk.

Nem csak ígéret a támogatás

A választási kampányban több, országosan ismert politikus Szegedre látogatott, hogy támogatásáról biztosítsa a szegedi kormánypárti jelölteket. Mihálffy Bélával közös fórumot tartott Varga Mihály pénzügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel fontos kérdésekben egyeztetett, de Szijjártó Péter külügyminiszter, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, György László és Dömötör Csaba államtitkárok is támogatásukról biztosították a politikust. Hogy ez nem csak a kampánynak szólt, azt Szijjártó Péter bizonyította néhány nappal a választások után, amikor a szegedi magyar-szerb külügyminiszteri sajtótájékoztatón külön gratulált Mihálffy Bélának és munkája támogatásáról biztosította.

- Ezek a támogatások tovább erősítik a hitemet és megkönnyíti a későbbi munkámat. Inspiráló, hogy a politikában komoly eredményeket elért emberek biztosítottak a támogatásukról és biztos vagyok benne, hogy a támogatásukkal még sikeresebb munkát végezhetek - mondta Mihálffy Béla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.