Mihálffy Béla fontos bizottsági tagságot kap a parlamentben

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, Simicskó István frakcióvezető feélkérésére Mihálffy Béla a KDNP frakció tagja lesz a következő országgyűlési ciklusban. A frakció alakuló ülésén a kiskundorozsmai politikus komoly feladatot kapott, a mezőgazdasági bizottság tagja lesz. Ez a megbízatás azért is jelentős, mert Mihálffy Béla Szeged mellett a Homokhátságot is képviseli az Országgyűlésben,

a bizottsági tagsággal pedig, a választási ígéreteinek megfelelően még hatékonyabban tudja képviselni a térség érdekeit.

Az igazságügyi és a mentelmi bizottságot várhatóan továbbra is KDNP-s képviselő vezeti majd, előbbit Vejkey Imre, utóbbit pedig Hargitai János. Latorcai János, akit frakcióigazgatónak is megválasztottak, várhatóan a parlament alelnöki posztját tölti be ismét-közölte a frakcióvezető.

Tovább erősítené a kereszténydemokráciát a frakcióvezető

A KDNP frakcióvezetője a bizottsági tagságokat bejelentő interjúban elmondta, hogy a kereszténydemokrácia további erősítését jelölte meg pártja alapvető feladataként, hozzátéve, hogy a KDNP kiszámítható politikát folytat, ez várható az elkövetkező időszakban is. –

Olyan eszmei alapokon nyugszik a kereszténydemokrácia, ami a második világháború borzalmai után Európát talpra állította, és ez egy sikertörténet a kontinens számára. Simicskó István nagyon komoly eredményként értékelte, hogy a második legnagyobb frakció lesz a KDNP-é az Országgyűlésben. Az ellenzék felelősségének nevezte, ha tagjai közül lesz, aki nem veszi át a mandátumot vagy nem teszi le a parlamenti esküt-fogalmazott Simicskó István.
 
 Simicskó István a jövőbeni parlamenti munkáról szóló egyeztetésekről elmondta: az első tárgyaláson csak abban sikerült megállapodni, hogy eléneklik a Himnuszt az alakuló ülésen. Az ellenzék pártjai szerinte felkészületlenül érkeztek, láthatóan zavarodottak, történelmi vereség után vannak, nem igazán tudják, mit akarnak.

Előző sztori

Levélben kérik a szülők Botkát, ne zárják be a Sás utcai óvodát

Következő sztori

10 ezerrel csökkent az álláskeresők száma egy hónap alatt