Megvan a választás végeredménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiderült, melyik párt mennyi voksot kapott.

A magyarországi lakóhellyel rendelkezők a pártlista mellett egyéni jelöltekre is szavazhattak a lakóhelyük szerinti választókerületben. Akik pedig nem rendelkeztek magyarországi lakhellyel, levélben adhatták le voksukat a pártlistára.

Az NVI levélszavazatok megszámlálása alapján készített jegyzőkönyve szerint a legtöbb érvényes levélszavazatot a Fidesz-KDNP kapta, összesen 251 468-at. Ezt követi a hatpárti ellenzék 11 034 érvényes szavazattal, a Mi Hazánk 2836-tal. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt 1636 szavazatot kapott levélben, a Megoldás Mozgalom és a Normális Élet Pártja pedig alig pár százat.

Összesen 8 587 628 érvényes pártlistára leadott szavazatot számláltak.

A Fidesz-KDNP-nek összesen – a töredékszavazatokkal együtt – 4 390 962 szavazata volt., A hatpárti ellenzéknek 3 526 480, a Mi Hazánk Mozgalomnak 639 551.

az NVB a kedvezményes mandátum számával csökkentett, 92 mandátumot tudott kiosztani az úgynevezett d’Hondt-módszerrel. Ennek alapján pedig a DK–Jobbik–Momentum–MSZP–LMP–Párbeszéd-listának 38, a Fidesznek 48, a Mi Hazánknak 6 országos listás mandátumot adott ki.

(via Index)

Előző sztori

Éppen húsvétra romlik el az idő, figyelmeztetést adtak ki

Következő sztori

Húsvét, az ünnepek ünnepe