Márki-Zay Péter: továbbra is biztosított a városvezetés többsége

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kis Andrea MSZP-s hódmezővásárhelyi alpolgármester feladatainak visszavonását követően is biztosított a városvezetés többsége – jelentette ki Márki-Zay Péter polgármester pénteken.

Mint ismeretes, Márki-Zay Péter csütörtökön javaslatot tett Kis Andrea MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, majd miután az indítvány nem kapta meg a szükséges minősített többséget, elvonta a politikus feladatköreit.

A polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülését követően újságíróknak azt mondta, nem látja úgy, hogy megingott volna a városvezetés mögötti többség a változás következtében. Hozzátette: lesznek kérdések, amelyeket tíz, s lesznek olyanok, amelyeket kilenc képviselő támogat.

Márki-Zay Péter kifejtette, belső feszültségek vezettek ahhoz, hogy az alpolgármester leváltását kezdeményezte. Kis Andrea a közgyűlést követően újságíróknak úgy fogalmazott, végtelenül sajnálja a kialakult helyzetet, de esküjéhez híven a továbbiakban is Hódmezővásárhely lakosságát fogja szolgálni. A politikus hangsúlyozta, a vásárhelyiek választották meg, ezért a legjobb tudása szerint mindenkit képviselni fog.

(MTI)

Előző sztori

Donáth Anna: Orbán Viktor ezerszer hatékonyabban politizál, mint bármelyikünk

Következő sztori

Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására