Politika

Márki-Zay Péter: továbbra is biztosított a városvezetés többsége

Márki-Zay Péter: továbbra is biztosított a városvezetés többsége

2022. április 29., péntek
Márki-Zay Péter: továbbra is biztosított a városvezetés többsége

Kis Andrea MSZP-s hódmezővásárhelyi alpolgármester feladatainak visszavonását követően is biztosított a városvezetés többsége – jelentette ki Márki-ZayPéter polgármester pénteken.

Mint ismeretes, Márki-Zay Péter csütörtökön javaslatot tett Kis Andrea MSZP-s főállású alpolgármester leváltására, majd miután az indítvány nem kapta meg a szükséges minősített többséget, elvonta a politikus feladatköreit.

A polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki rendkívüli ülését követően újságíróknak azt mondta, nem látja úgy, hogy megingott volna a városvezetés mögötti többség a változás következtében. Hozzátette: lesznek kérdések, amelyeket tíz, s lesznek olyanok, amelyeket kilenc képviselő támogat.

Márki-Zay Péter kifejtette, belső feszültségek vezettek ahhoz, hogy az alpolgármester leváltását kezdeményezte. Kis Andrea a közgyűlést követően újságíróknak úgy fogalmazott, végtelenül sajnálja a kialakult helyzetet, de esküjéhez híven a továbbiakban is Hódmezővásárhely lakosságát fogja szolgálni. A politikus hangsúlyozta, a vásárhelyiek választották meg, ezért a legjobb tudása szerint mindenkit képviselni fog.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.