Politika

Márki-Zay leváltaná MSZP-s alpolgármesterét

Márki-Zay leváltaná MSZP-s alpolgármesterét

2022. április 28., csütörtök
Márki-Zay leváltaná MSZP-s alpolgármesterét

Márki-Zay Péter polgármester csütörtökön javaslatot tett Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés minősített többsége - írja az MTI.

A polgármester a képviselőknek a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalására tett javaslatot, Kis Andrea azonban azt kérte: ahogy megválasztásáról, úgy leváltásról is nyílt ülésen döntsenek. A szocialista politikus a javaslathoz csupán annyit fűzött hozzá, Márki-Zay másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele.

A fideszes Cseri Tamás pártja nevében azt mondta, nem kívánnak részt venni a városvezetés ,,egymás közti leszámolásában". A párt képviselői ezután kivonultak a napirend tárgyalásáról és a titkos szavazáson sem vettek részt.

Végül a minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak, így a javaslat nem ment át.

A közgyűlés - a Kormányhivatal törvényességi felhívása alapján -visszavonta az önkormányzati bérlakások díjának emeléséről szóló tavalyi döntését. A képviselők határoztak arról is, hogy a lakóknak a befizetett többlet bérleti díjat jóváírják. Hasonló határozatot hoztak Szeged novemberi közgyűlésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.