Kultúra

Kortárstánc fesztivált rendeznek Szegeden a Nemzetiben

Kortárstánc fesztivált rendeznek Szegeden a Nemzetiben

2022. április 30., szombat
Kortárstánc fesztivált rendeznek Szegeden a Nemzetiben

Fiatal művészek 13 produkcióját láthatja a közönség az Imre Zoltán Kortárstánc Fesztiválon, amely hétfőn kezdődik a Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában.

A színház közleménye szerint az Imre Zoltán programot a Nemzeti Kulturális Alap hirdette meg 2017-ben azzal a céllal, hogy segítse a pályakezdő alkotók indulását, valamint az alkotások találkozását a közönséggel, a középiskolás és egyetemista korosztály megszólítását. A program mindemellett kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi kapcsolatok kialakítására, a külföldi szakmai programokon való részvétel támogatására.

Az 1997-ben elhunyt kiemelkedő táncművész, a Szegedi Balett alapítója, Imre Zoltán fontosnak tartotta a fiatal táncos, koreográfus generáció felkarolását - több ma elismert, akár Kossuth-díjjal is kitüntetett táncművészt fedezett fel, kísérletezés, nyitottság és komplex színházi gondolkodás jellemezte a művészetét. Öröksége követendő példa a táncművész társadalom minden generációja számára.

A fesztivál hétfőn Antal Attila, Jobbágy Bernadett és Pál Dániel Levente a gyermektelenséggel való szembenézést férfi szemszögből ábrázoló előadásával kezdődik.  és az eseményt a házigazda Szegedi Kortárs Balett zárja Danza című estjével, melyet két olasz koreográfus Enrico Morelli és Walter Matteini készített.

 A teljes program ezen a LINKEN található.

(MTI)
Borítókép: deszkavizio.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.