Sport

Kikapott a Siófoktól, visszacsúszott a negyedik helyre a Szeged-Csanád GA

Kikapott a Siófoktól, visszacsúszott a negyedik helyre a Szeged-Csanád GA

2022. április 17., vasárnap
Kikapott a Siófoktól, visszacsúszott a negyedik helyre a Szeged-Csanád GA

Ötgólos mérkőzésen nyert a Siófok a Szent Gellért Fórumban.

Hamisítatlan futballhangulat várta a csapatokat a Szent Gellért Fórumban húsvétvasárnap. Az Ultras Szeged harmincadik születésnapját ünnepelte, ennek apropóján fantasztikus atmoszférát és látványos élőképet varázsoltak a szurkolók a kapu mögött.

A kiváló körítés ellenére sajnos hamar hátrányba kerültek a kék-feketék: Temesvári rövid hazaadására vércseként lecsapott Horváth Péter, majd miután Molnár-Farkas mellett eltolta, az üres kapuba passzolta a labdát.

A szegediek szinte még fel sem ocsúdtak a gól okozta sokkból, már is jött a következő: negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor Balogh Bence elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a vendégeknek. A tizenegyest Horváth Péter, az első gól szerzője higgadtan értékesítette.

A rémálomszerű kezdés ellenére alig tíz perccel később sikerült szépítenie a hazaiaknak: Csoboth tört be a tizenhatoson belülre, Polényi buktatta, a sípmester pedig ezúttal is a büntetőpontra mutatott. Horváth Krisztofer névrokonához hasonlóan magabiztosan gurított a kapuba, megszerezve ezzel szezonbeli tizennyolcadik találat.

Néhány minutummal később komoly egyenlítési lehetőség adódott Horváth Krisztofer előtt, ám egy szemre is tetszetős összjáték végén a kapu mellé lőtt, így 2-1-es vendég vezetéssel zárult a félidő.

A fordulást követően még nagyobb energiákat mozgósított a Szeged az egyenlítés érdekében. Az ötvenhetedik percben kis híján sikerült egalizálni, Horváth ziccerét azonban Hutvágner hárította.

A kihagyott lehetőség megbosszulta magát és gyakorlatilag az ellentámadás végén Balogh Bence tizenhat méterről, ballal védhetetlenül csavart a jobb felsőbe.

Az újabb kétgólos hátrány ellenére egy pillanatra sem adták fel a találkozót a szegediek. A ráadásban Horváth sarokrúgását követően Temesvári a hosszún érkezve nagy erővel a hálóba bólintott.

Sajnos az egyenlítésre már nem maradt elég idő, így a Szeged-Csanád GA elszenvedte első hazai vereségét tavasszal. Miután a Kecskemét a hajrában fordított a III. Kerület vendégeként, így a kék-feketék visszacsúsztak a tabella negyedik helyére. A következő fordulóban, április 25-én Kecskemétre látogat a Szeged-Csanád GA, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Merkantil Bank Liga 33. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia– BFC Siófok 2–3 (1-2)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 2500 néző. Vezette: Kovács Imre (Bertalan, Nagy V.).
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Vári (Dobos, 77.), Temesvári, Pejovics – Bencze (Kóródi, 66.)., Kovács M., Farkas A., Csoboth – Gajdos (Daru, 77.), Horváth K. Edzők: Andorka Péter, Bekim Kapic.
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Varga B., Deutsch B. (Jagodics, 70.) – Varjas Z., Szakály A. (Medgyesi, 83.) – Horváth P., Eördögh, Kiss B. (Elek, 70.) – Balogh B. (Krausz, 77.). Vezetőedző: Domján Attila.
Gól: Horváh K. (24., 11-esből), Temesvári (91.), ill. Horváth P. (3., 16., a másodikat 11-esből), Balogh B. (58.).

Andorka Péter: – Az elején könnyű gólt adtunk az ellenfélnek. A srácok küzdöttek, volt ajtó-ablak helyzetünk az egyenlítéshez, de kihagytuk. Ma a megszokottnál több egyéni hibát mutattunk, de az utolsó percig nem adtuk fel, ezt pedig értékelték is a szurkolóink.

Fotó: Sándor Judit

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.