Balhé

Két év börtönt kért az Ügyészség a többszörösen eltiltott sofőrre

Két év börtönt kért az Ügyészség a többszörösen eltiltott sofőrre

2022. április 5., kedd
Két év börtönt kért az Ügyészség a többszörösen eltiltott sofőrre

Vádat emeltek azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, akit a bűncselekmény elkövetése előtti 2 évben 13-szor marasztaltak el közlekedési szabályszegés miatt.

A vádirat szerint a férfit 2021. nyarán közlekedési szabálysértések és bűncselekmény miatt is eltiltották a járművezetéstől. A vádlott ennek ellenére nem sokkal később, augusztusban délután lakóhelyéről Szegedre vezetett az autóban egy utassal, amikor a helyi rendőrök igazoltatták.

A rendőri intézkedés során megállapították, hogy a férfi érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik és több eltiltás hatálya alatt is áll, így megszegte az ezzel kapcsolatos közlekedési szabályokat.

A járási ügyészség a férfit a járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettel vádolja, amelyet többszörös visszaesőként követett el. Az ügyészség arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt az előkészítő ülésen a bűnösségét a váddal egyezően beismeri, 2 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, a közügyektől eltiltás mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.