Jakab Péter vasárnap este mérges volt, hétfőn pedig Vonának és Márki-Zaynak is beszólt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem ment el az ellenzék eredményváró rendezvényére Jakab Péter vasárnap este, és erre hétfőn az ATV-ben egyszerű magyarázatot adott: mérges volt.

A választásokon megbukó ellenzéki összefogás egyik leghangosabb szószólója hozzátette:

hat hónapig eleget mosták a miniszterelnök-jelölt úr szennyesét.

Az előző országgyűlési ciklushoz képest szinte a frakcióalapítás határáig zsugorodó Jobbik elnöke a választási vereség okát egyértelműen Márki-Zay Péterben látja. Mint kifejtette: rossz kifejezéseket se a jobboldalon, se a baloldalon nem szeretik a választók. -Százhúsz településen járt a kampányban, de

sok helyen nem a Fidesz politikáját, hanem Márki-Zay Péter szavait kellett magyaráznia.

Jakab Péter szerint amikor véget ért az előválasztás, ellenzéki előny volt, MZP hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg, de fél év alatt brutális ellenzéki hátrány lett ebből. Azokra a kritikákra reagálva, amelyek szerint az volt a hiba, hogy a Jobbik bement az összefogásba Gyurcsány mellé, Jakab Péter azt mondta: akik ezt állítják, azok régen nincsenek a Jobbikban. A jelenlegi Jobbik-szavazók inkább MZP kijelentéseivel nem tudtak mit kezdeni.

Arról is beszélt a Jobbik elnöke, hogy

az ellenzéki pártelnöki értekezleten a pártvezetők egységesek voltak abban, hogy Márki-Zay Péter a felelős a választási kudarcért.

A pártelnök megmagyarázta a Jobbik elmúlt négy évben látott pálfordulását is, hogy ha a néppártosodás folyamatán nem megy keresztül a Jobbik, nincs ellenzéki együttműködés. Hozzátette, hogy

tavaly 250 ezer bizonytalan szavazót hozott az együttműködésbe, ám nekik nem tudták megmagyarázni a miniszterelnök-jelölt kijelentéseit.

Rájuk MZP-nek kellett volna vigyáznia. Ezek a szavazók attól féltek, hogy MZP háborúba viszik a fiaiakat – mondta Jakab Péter.

A Jobbik elnöke megerősítette: nem kívánnak letérni a néppárti útról.

Miután beszólt a pártja miniszterelnök-jelöltjének, arról is beszélt, hogy nem mond le pártelnöki pozíciójáról, majd odacsördített egyet Vona Gábornak is. Jakab szerint négy éve Vona Gábor

„csúnyán és gyáván levonult a csatatérről”, „cserbenhagyta a sajátjait”.

Előző sztori

Szegedi kutatásaira fordítja a Novo Nordisk-díj jutalmát Karikó Katalin

Következő sztori

Az MME arra kér minket: vigyázzunk a partifecskékre!