PROMO

Hogyan rendezzünk be egy erkélyt a nagyváros központjában

Hogyan rendezzünk be egy erkélyt a nagyváros központjában

2022. április 25., hétfő
Hogyan rendezzünk be egy erkélyt a nagyváros központjában

Még egy nagyváros központjában is a béke és a nyugalom oázisává változtathatod az erkélyedet. Ki akarná otthon inni a reggeli kávéját, amikor odakint süt a nap? Öt lépésben megmutatjuk, hogyan rendezheted be az erkélyedet. (x)

1. Hozz létre magánteret

Amivel a városban a legtöbbet foglalkozol, az egyértelműen a magánszféra. A szomszédok és a járókelők kíváncsi tekintete gyorsan elronthatja a szabadban való tartózkodást. A belátásgátlók nagyszerű lehetőséget nyújtanak a magántér biztosítására. Válassz természetes anyagokat, például bambuszt vagy nádat, és kerüld a műanyagot, amely elronthatja az összbenyomást.

Ha pedig még messzebb szeretnél menni, akkor a korlát és a mennyezet közötti részre rácsot szerelhetsz kúszónövényekkel. Ezzel egy tökéletesen szigetelt sarkot hozhatsz létre. Az olyan kúszónövények, mint a tűzbab, a lonc, a klematisz vagy a trombitafolyondár tökéletesek erre a célra.

2. Szépítsd meg a padlót

Ha az erkélyen csúnya betonpadló van, akkor egyszerűen lefedheted teraszburkolattal. Ez teljesen más hangulatot kölcsönöz az egész térnek. Az egyszerű klikkrendszernek köszönhetően a lapokat magad is könnyedén lerakhatod.

Egy másik lehetőség a kerti szőnyeg, amely hangulatossá teszi a teret, és melegérzetet biztosít a lábaknak. A hagyományos szőnyeggel ellentétben a kerti szőnyeg teljesen mosható, és ellenáll az időjárás viszontagságainak.

Forrás: Photographee.eu / Shutterstock.com

3. Szerezz be kényelmes ülőalkalmatosságot

Egy tágas kanapé vagy fotel kiváló választás, de egy igazán kicsi erkélyen nem biztos, hogy lesz elég hely rá. Ha szűkös a tér, válassz összecsukható bútorokat. Gondold meg, hogy szeretnél-e az erkélyen étkezni, vagy egy kis dohányzóasztal is elegendő lesz. A tárolóhelyekről azonban ne mondj le.

Ha egy kicsit több hellyel rendelkezel, egy függőszék garantáltan hangulatossá teszi az erkélyt. Egy csésze tea mellett elmélkedve, lágy ringatózó ritmusban biztosan megnyugszol. Ráadásul nem kell fúrni a függesztés miatt. A függőszéket ugyanis fém tartószerkezettel is beszerezheted.

4. Díszítsd az erkélyt funkcionális dekorációkkal

Az erkély is megérdemel egy kis designgondozást, természetesen a funkcionalitást szem előtt tartva. Ne feledkezz meg a kényelmes párnákról és takarókról a hűvösebb estékre. Ezek lehetnek dekoratívabbak, merész motívumokkal, hogy vidámabbá tegyék a teret.

Egy másik funkcionális dekoráció a világítás. A gyertyák, fényfüzérek vagy lámpások otthonossá és meghotté teszik az erkélyt. A napenergiát felhasználó napelemes lámpák nagyszerű környezetbarát megoldásként szolgálnak.

A már említett, futónövényekkel ellátott rácson kívül korlátra vagy falra akasztható kaspókkal vagy növényfallal is feldobhatod az erkélyt. A növények kellemes illattal töltik meg az erkélyt, és tisztítják a levegőt, amit a városban értékelni fogsz. Ha a praktikusság híve vagy alakíts ki konyhakertet az erkélyen. Az otthoni termesztésnek számos előnye van. Az egyik például, hogy 100%-ig biztos lehetsz benne, hogy az általad termesztett gyümölcs, zöldség, fűszer- és gyógynövény bio minőségű.

Forrás: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

5. Ne hagyd, hogy a tűző nap vagy a hideg elrontsa a kedved

Ha már egyszer ilyen gyönyörűvé varázsolod az erkélyedet, az év minél nagyobb részét szeretnéd majd rajta tölteni. Ne feledkezz meg tehát a pergoláról vagy napernyőről, amely nyáron megvéd a tűző naptól, és egy hordozható fűtőberendezésről a hűvösebb tavaszi és őszi estékre. Megfelelő kiegészítőkkel az erkélyen ücsöröghetsz áprilistól októberig.

Támogatott tartalom!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.