Hiába vezetett, kikapott Angyalföldön a Szeged-Csanád GA

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy félidőnyi remek játék és Horváth Krisztofer szezonbeli tizenhetedik gólja kevésnek bizonyult, fordított és nyert a Vasas a Szeged ellen a labdarúgó NB II. 32. fordulójának rangadóján.

Bekim Kapic, a szegediek megbízott vezetőedzője két helyen változtatott a szerdai, Csákvár elleni bajnoki mérkőzéshez képest: Kővári helyett Bitó, Kovács helyett pedig Simon kezdett.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés szegedi szempontból: Ódor Máté szenzációs passzát követően Horváth Krisztofer a kiváló labdaátvételének köszönhetően helyzetbe került, a kissé kiszorított szögből leadott lövése pedig meglepte Jovát, ezzel megszerezték a vezetést a kék-feketék. 0-1.

Pár perccel később kis híján megduplázták előnyünket a Tisza-partiak, Bencze Márk sistergős átlövése a bal kapufán csattant. Néhány minutummal később Ódor egy szép szólót követően jobbal próbálkozott, nem sokkal ugyan, de célt tévesztett.

Az első igazán nagy Vasas-helyzetre több mint félórát kellett várni: ekkor egy szabadrúgást követően a keresztlécről a gólvonalra vágódott a labda, ahol Molnár-Farkas kiváló reflexszel rávetődött. Iyinbor konkrétan fél centiméterről lőhetett volna gólt, ha a szegedi hálóőr nem reagál elképesztő gyorsasággal.

A szegedi ultrák odapirítottak a riválishoz távozó egykori vezetőedzőnek, Dragan Vukmirnak (Fotó: NSO/Róth Zoltán)

A fordulás után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a házigazda, aminek hamar meg is lett az eredménye: az ötvennyolcadik percben Silye távoli kísérlete védhetetlenül vágódott a bal alsóba. 1-1.

A kék-feketék szinte még fel sem ocsúdtak a gól okozta sokkból, már jött is a következő: Berecz lövését még bravúrral hárította Molnár-Farkas, Hinora kísérleténél viszont már tehetetlen volt a szegedi hálóőr. Két perc alatt fordított a Vasas. 2-1.

A hatvankilencedik percben eldőlt a találkozó: egy baloldali szöglet után Otigba fejelt a Tisza-parti kapuba, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt.

A hajrában Bitó ballábas kapáslövése még talpra ugrasztotta a szegedi szurkolótábort, de a szépítés sajnos elmaradt.

A Szeged-Csanád GA legközelebb április 17-én, vasárnap a Siófok ellen lép pályára a Szent Gellért Fórumban.

Merkantil Bank Liga, 32. forduló
Vasas FC – Szeged-Csanád GA 3-1 (0-1)

Budapest, Illovszky Rudolf Stadion. Vezette: Bognár Tamás (Hanyecz, Horváth Z., Máyer).
Vasas FC: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Pátkai (Márkvárt 88.), Hinora (Hidi 88.) – Radó (Zimonyi – a szünetben), Feczesin (Bobál 88.), Pekár (Cipf – a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Ódor, Vári, Pejovics, Bitó – Bencze (Kóródi 72.), Farkas, Simon (Germán 72.), Csoboth (Dobos 79.) – Horváth, Gajdos (Gréczi 79.). Edző: Bekim Kapic.
Gól: Silye (58.), Hinora (60.), Otigba (69.) ill. Horváth (13.).
Sárga lap: Feczesin (77.) ill. Ódor (39.), Simon (50.), Gajdos (64.), Csoboth (64.)

Előző sztori

Sikeresen szerepelt a Szegedi Tudományegyetem Csehországban

Következő sztori

Telefonon vezette le a szülést a szegedi mentésirányító