Hamisított Pick szalámival próbálkoztak – VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már a terméken feltüntetett adatok is gyanúra adtak okot, mivel a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek

A Budapesti Vásárcsarnokban bukkantak rá a termékre. A Nébih kivonta a „Csemege szalámit” a forgalomból.

Az áprilisi húsboltellenőrzés során Pick termékként jelölt csomagolásban „Csemege szalámit” is találtak az eladópult felett felfüggesztve a hatóság ellenőrei. Már a terméken feltüntetett adatok is gyanúra adtak okot, mivel a címkén és a celofánborításon eltérő engedélyszámok szerepeltek. Ráadásul az eladó az előírt szállítmányt kísérő dokumentációt sem tudta bemutatni. Utóbbi hiányosság már önmagában is súlyosan jogsértő, hiszen így nem állapítható meg kétséget kizáróan az élelmiszer eredete. 

Emellett a termék a törvény szerint még hamisítottnak is minősül, a hatóság rendelkezésére álló adatok alapján ugyanis a gyártóként feltüntetett Pick Szeged Zrt. évek óta nem állít elő „Pick Csemege szalámi” megnevezésű terméket.

A szakemberek elrendelték az érintett terméktétel azonnali hatállyal történő kivonását a forgalomból, forgalomba hozatalának tilalmát, továbbá hatósági zár alá vették a húsboltban található termékeket. Emellett kötelezték a boltot a fellelt tétellel megegyező élelmiszerek forgalomból való visszahívására is.

A hatóság az ügyben bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést is tesz. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: agrarszektor.hu

Előző sztori

Ingatlanspekuláció állhat a szegedi óvodabezárások mögött az ellenzék szerint

Következő sztori

3,5 millió euró finanszírozást kapnak a menekülteket befogadó EU-s tagállamok