Krimi

Hagyta kihűlni a nagymamát, emberöléssel vádolják

Hagyta kihűlni a nagymamát, emberöléssel vádolják

2022. április 7., csütörtök
Hagyta kihűlni a nagymamát, emberöléssel vádolják

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek gondatlansága miatt a vele együtt élő nagyszülő kihűlt és életét vesztette.

A vádlott és az áldozat, aki a nagyanyja volt, évek óta nehéz körülmények közt éltek. Bár a helyi önkormányzat többször is kisegítette őket, sokszor télen sem gyújtottak be hosszabb időre. Előfordult az is, hogy nem ettek napokig, és nem kértek orvosi segítséget sem.

A sértett egészségi állapota 2020. februárjában leromlott, napok alatt önellátásra képtelenné vált. A vádlott ennek ellenére is a korábbi évek gyakorlatát folytatta: nem fűtött és nem kért segítséget nagyanyja ápolásához, ráadásul ő maga sem gondoskodott róla.

A férfi ugyanis mindvégig azt gondolta, hogy nagyanyja idővel jobban lesz. Az orvosi segítséget is csak 4 nap múlva, többszöri felszólításra hívott, amikor a sértett egészségi állapota a megindult kihűléssel együtt már visszafordíthatatlanná vált és a kórházba szállítást követő napon az idős nő halálához vezetett.

Ha a férfi 1-2 nappal hamarabb kért volna segítséget, a sértett is életben maradt volna.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.