Hagyta kihűlni a nagymamát, emberöléssel vádolják

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek gondatlansága miatt a vele együtt élő nagyszülő kihűlt és életét vesztette.

A vádlott és az áldozat, aki a nagyanyja volt, évek óta nehéz körülmények közt éltek. Bár a helyi önkormányzat többször is kisegítette őket, sokszor télen sem gyújtottak be hosszabb időre. Előfordult az is, hogy nem ettek napokig, és nem kértek orvosi segítséget sem.

A sértett egészségi állapota 2020. februárjában leromlott, napok alatt önellátásra képtelenné vált. A vádlott ennek ellenére is a korábbi évek gyakorlatát folytatta: nem fűtött és nem kért segítséget nagyanyja ápolásához, ráadásul ő maga sem gondoskodott róla.

A férfi ugyanis mindvégig azt gondolta, hogy nagyanyja idővel jobban lesz. Az orvosi segítséget is csak 4 nap múlva, többszöri felszólításra hívott, amikor a sértett egészségi állapota a megindult kihűléssel együtt már visszafordíthatatlanná vált és a kórházba szállítást követő napon az idős nő halálához vezetett.

Ha a férfi 1-2 nappal hamarabb kért volna segítséget, a sértett is életben maradt volna.

A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja.

Előző sztori

Vigyázzon, szalmonellás a Kinder-csokoládé!

Következő sztori

Fotószakkör indul Szegeden!