Politika

Gyurcsány Ferenc felmosta Márki-Zay kapitánnyal a hajópadlót

Gyurcsány Ferenc felmosta Márki-Zay kapitánnyal a hajópadlót

2022. április 3., vasárnap
Gyurcsány Ferenc felmosta Márki-Zay kapitánnyal a hajópadlót

A DK elnöke szerint, "ha valaki csatába és küzdelembe megy, nem adhatja fel azt amit gondol, valamiféle taktikai megfontolásból." A korábbi miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban úgy fogalmazott, "nem lehet egy európai polgári, alapvetően baloldali ellenzék olyan programmal sikeres, amely sok tekintetben a kormányzó jobboldalt tekinti példának."

Hozzátette, a Fidesz alternatívája a baloldalon a szabadelvű világban, a mérsékelt jobb-közép világban és a zöldvilágban van.

Ha valaki nem elég bátor ahhoz, hogy nagyot álmodjon, akkor végül, amikor cselekedni kell, erőtlennek, rosszabb esetben gyávának fog bizonyulni. Erőtlent, meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképpen nem a hazát."

utalt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti szerepvállalására Gyurcsány Ferenc.

A DK vezetője úgy folytatta, "Kapitány nem attól lesz valaki, hogy megválasztják. Kapitány attól lesz valaki, hogy biztonságos úton, biztonságba vezeti a hajót. Aki a hajót viharba vezeti, aki nem éri el a kikötőt, aki nem ér oda a kívánt célhoz, az lehet, hogy ott állt a kormánynál és döntött, de végül azok, akik rábízták a hajó sorsát végül azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány. Azt hiszem, hogy igazuk van: a közös hajónknak tovább kell mennie." –fogalmazott Gyurcsány.

Hozzátette, Magyarország Európába tart, lehet, hogy hosszabb úton, de oda fog jutni, de ahhoz, hogy odajusson, most egy csomó dolgot újra kell tervezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.