Baleset

Gyűjtés indul a mindszenti vonatbalesetben érintettek számára

Gyűjtés indul a mindszenti vonatbalesetben érintettek számára

2022. április 7., csütörtök
Gyűjtés indul a mindszenti vonatbalesetben érintettek számára

Mindszent Város Önkormányzata közösségi oldalán jelentette be, hogy számlaszámot nyitnak az adományok számára, melyet a vonatbaleset sérültjeinek és az elhunytak családtagjainak megsegítésére fordítanak.

Kedd reggel egy súlyos vonatbaleset rázta meg Mindszentet, a balesetben 5-en vesztették életüket. A baleset körülményeiről annyit tudni, hogy egy személygépjármű hajtott át a vasúti sorompón, annak ellenére, hogy az pirosat jelzett. Mint ahogy a MÁV szóvívőjével készített interjúnkból is kiderül, semmilyen műszaki hiba nem történt, a sorompó és a mozdony is jól működtek, a mozdonyvezető is az előírásoknak megfelelően járt el, ennek ellenére a gépjármű mulasztása miatt a baleset már nem volt elkerülhető. A vonat az oldalára fordulva mintegy 100 métert siklott.

A város önkormányzata most az áldozat családjainak megsegítéséért egy bankszámlaszámot hozott létre, ahová az adományokat várják.

A Lázár János által alapított Mindenki Számít Vásárhelyen Alapítvány 1 millió forinttal járult hozzá a károsultak megsegítéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.