Sport

Folytatódik a Szedeák csoda a Magyar Kupában

Folytatódik a Szedeák csoda a Magyar Kupában

2022. április 1., péntek
Folytatódik a Szedeák csoda a Magyar Kupában

A csütörtökön a címvédő Falco Szombathely ellen hatalmas bravúrt bemutató Naturtex-SZTE-Szedeáknak újabb csodátt vitt végbe a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa elődöntőjében. Az Alba Fehérvár ellen is nyerni tudtak így története első kupadöntőjére készül a klub, egyban az is biztos, hogy a 2017-es kupabronz után és a tavalyi bajnoki bronz után ismét éremmel zárják a szezont.

A meccsen jobban kezdett az Alba, de hamar magára talált a Szeged, szoros és izgalmas volt a mérkőzés. 25–25-nél a korábbi fehérvári Keller Iván vágott be egy hármast, erre Jonathan Stark válaszolt kisvártatva. Pongó Marcell triplájával az Alba mehetett előnnyel a 15 perces pihenőre, igaz csak egyetlen ponttal.

A második félidő elején a rengeteget reklamáló fehérvári vezetőedző kapott egy technikait, csapatát ez nem törte le és sikerült meglépniük nyolc ponttal. Bár a Szedeák visszajött egyetlen pontra, de 51–60-nál, a vége előtt hét perccel nem sokan fogadtak volna a szegedi továbbjutássra.

De ekkor kezdődött a csoda. Négy perccel a vége előtt Rashun Davis triplát dobott a sarokból, Keandre Cook nagyjából középről, s máris egyenlő volt az állás, sőt Bognár Kristóf középtávolija után vezetett a Szedeák! A teghnap is remeklő Bognár is dobott egy triplát, ezzel 18–2-es sorozatot építettek ki a Tisza-partiak. Sőt, Justin Alston két kosarával el is döntötte az összecsapást a Szeged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.